Млади људи на рехабилитацији

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

На празник Светог мученика Трифуна у недељу 14. фебруара 2016. године тачно у пола девет звук црквеног звона је огласио да ће се у Капели Светог Луке при Клиници за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ служити Света Литургија. За покретне болеснике је то био позив да дођу на Службу Божију а за непокретне позив на молитву и можда, за неке подстицај да размишљају о Богу.Духовник Клинике, протојереј-ставрофор Ђуро Шуша лично је звонио ово, прво звоно. Прота Ђуро је заједно са јерејем Гораном Срдићем, војним свештеником из Панчева, служио Свету Литургију којој су присуствовали и волонтери Милосрдне секције Верског доброворног старатељства пре посете болесницима. Као и увек у богослужењу је учествовала цела црква. Прота Ђуро је пожелео да нам Свети Трифун да мира, среће и благослова у животу и да нас сачува. Рекао је да се код нас данас толико говори о заљубљивању а не о љубави према Светом Трифуну Божијем светитељу који је чинио и чини чуда. Више се говори о заљубљивању него о Васкрсу, Светом Сави, нашим гресима а ево већ треба полако да се припремамо за предстојећи Часни пост. Више се говори код нас о свему другом него о Господу а само је Он Љубав, Љубав је Истина. Та Љубав је у свему, без Ње не би све ово постојало и нека нам наш живот буде том Љубављу озарен.
Волонтери су после трпезе љубави на отвореном, под ведрим небом која се овде увек поставља после Свете Литургије пошли са протом Ђуром у прву посету Одељењу Б на коме се лечи око 48 пацијената. То су углавном млађи људи од којих је већина на лечењу-рехабилитацији због последица саобраћајних несрећа. Кад је лепо време многи од њих дођу сами у Капелу и на Свету Литургију рекао је прота Ђуро. Волонтери су донели воће, грејпфрут и банане и „Православље“. Успостављен је први контакт тако да ће убудуће волонтери Милосрдне секције ВДС-а поред редовних посете дечијем одељењу Клинике долазити и на ово одељење. Физичке трауме ових младих људи остављају дубок и болан траг тако да су речи утехе и охрабрења у вери њима веома потребни.