Милосрдни рад грчке митрополије Китруса и ВДС

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

По благослову Његове Светости Патријарха Иринеја, секретар Верског добротворног старатељства, свештеник Владимир Марковић, посетио је митрополију Китруса у Грчкој.

 

mitropolija-kitrusa-i-vds3

Митрополит Китруса, Катериниса и Платамоне, Његово Високопреосвештенство Георгије Хризостому, срдачно је примио о. Владимира Марковића и упознао га је са животом и радом своје митрополије.

 

mitropolija-kitrusa-i-vds2

Разговор је вођен са посебним освртом на милосрдну делатност како Архиепископије београдско-карловачке и Верског добротворног старатељстава, тако ове митрополије на северу Грчке. С тим у вези изнети су и могући планови сарадње на пољу харитативне делатности.

У оквиру посете Митрополији, гост из Србије је заједно са митрополитом Георгијем и у пратњи свештеника Атанасиоса Царухаса, пароха Лептокарије, који је испред митрополије задужен за милосрдни рад, обишао геронтолошки центар и дечији дом у граду Катерини.