Милосрдна секција у посети болници „Рудо“

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

На празник Спаљивањa моштију Светог Саве на Врачару Милосрдна секција Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке посетила је Специјалну болницу за рехабилитацију и ортопедску протетику у Београду.

У недељу осам чланова Секције окупило се након Литургије и упутило у болницу. Сви запослени и болесници су се обрадовали сусрету и даровима. Као знак наше пажње и бриге за њих однели смо им Православља и Мисионаре да окрепе своју душу и мисли а за освежење свеже воће, јабуке и банане.

Обилазећи собе и разговарајући са сваким пацијентом обнављали смо контакте са људима које знамо од раније али упознавали смо и нове. Једна од пацијенткиња болнице коју смо овог пута први пут упознали је Мати Гаврила из манастира Светог Николаја, код Чачка. Иако смо ми дошли да орасположимо болесне и да им пренесемо нашу љубав и пажњу, Мати Гаврила је све нас испунила радошћу и својим смирењем. Тренутно лежи пети пут у овој болници и вежба ход са протезом, иако је без ноге и тренутно се налази у тешком здравственом стању, њена енергија не само да не јењава већ плени. Речима да без искушења и мучења на овом свету нема ни благодати ни спасења на небеском, помогла нам је да њену поруку пренесемо нашој браћи и сестрама кроз све собе. Волонтери су радосно обилазили пацијенте и у собе уносили енергију на коју су сви реаговали позитивно. Док смо разговарали са њима и упознавали се са њиховим стањем тела али и духа, од свих смо осетили велику захвалност. Дали смо све од себе да им пренесемо нашу искрену љубав и бригу, а многи су нас испратили са сузама радосницама, захвални су на нашој пажњи.

Андријана Шћепановић

Уколико желите да нам се придружите погледајте план посета милосрдне секције за МАЈ месец на овом линку.