Милосрдна секција на школској слави у специјалној ОШ „Стефан Дечански“

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Милосрдна секција Верског добротворног старатељства предвођена ђаконом Браниславом Јоцићем присуствовала је представи школске славе Специјалне основне школе „Стефан Дечански“.

Школа је пре неколико месеци прославила јубилеј од 120 година рада а ради са децом оштећеног слуха-наглувом. Директорка Лепосава Петровић нас је као и увек срдачно дочекала и  свечаност је почела ломљењем славског колача а домаћини славе су традиционално били ученици осмог разреда. Химну Светом Сави отпевале су разредне старешине наком чега је уследила кратка представа о животу светитеља, његовој породици, монаштву и огромном доприносу српској цркви и образовању. Светог Саву првог архиепископа аутокефалне Српске архиепископије, законодавца, светогорског монаха и архимандрита Студенице ђаци су представили као свеца „који се никад није смејао а увек је био насмејан“. Потом су се ученици свих разреда смењивали у бројним рецитацијама и плесним тачкама.

Приликом раније посете имали смо прилике да присуствујемо припремама за приредбу коју ђаци спремају са својом вероучитељицом. Они текст и мелодије уче одвојено а како већина њих има велика оштећења слуха мелодије уче бројањем. На дан када прослављамо великог свеца Светог Саву било је веома радосно и дирљиво видети како се њихов труд и рад претворио у представу која нас је све инспирисала.

 

Шћепановић Андријана