Књиге Светог Саве

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

„Писао је Свети Сава, али мало. Заиста мало је писао мастилом по хартији, али много, врло много на други начин -на начин апостола Христових. …..Колико честитих Срба, толико Савиних књига. Он пише и дан данас. Сви они малишани што сваког белог јануара певају: Ускликнимо с љубављу светитељу Сави – јесу најновије књиге Савине“, речи су Светог Николаја Охридског и Жичког.

И заиста, поједини запослени или на други начин ангажовани појединци у неким школама, установама или удружењима, са којима Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке сарађује, чврсто следе пут којим нас је Свети Сава повео и даље нас води, и децу која су им поверена ревносно и са љубављу подижу, васпитавају и уче, помажући им да развију врлине, индивидуалне способности и креативност сходно њиховим личним способностима и интересовањима.

Школа у коју радо одлазимо је Основна школа Радивој Поповић у Земуну, у улици Призренска број 37. У овој школи образују се и васпитају деца оштећеног слуха и говора, деца са аутизмом и другим сметњама.

У пријатној, готово породичној атмосфери, запослени и ученици показали су се као веома гостољубиви домаћини. По речима директора школе  господина Жељка Покрајца и заменика директора господина др  Стевана Несторова,  славску трпезу су, заједно и сложно, својим средствима и својим радом, припремили запослени у овој школи. Упознали су нас и са новим пројектом који се односи на подстицање развоја функција са којима ученици ове школе имају потешкоће и позвали су нас да у овоме узмемо учешће.

Радујемо се овој нашој будућој сарадњи и захваљујемо се на фотографијама које су нам уступили.