vds-logo+text
spc-sr

Још један пример пожртвованости и љубави

Десетог маја ове године својом посетом су нас изненадиле Катарина, Мина, Олга и Зорана, ученице петог разреда основне школе Арчибалд Рајс из Београда, које су са својом вероучитељицом госпођом Наташом Филиповић дошле у црквену кухињу Верског добротворног старатељства Архиепикопије београдско-карловачке са жељом да својим радом помогну.

Госпођа Наташа Филиповић је рекла да су на идеју да посете црквену кухињу “дошли ношени Христовом поруком из Jeванђеља по Матеју 25,40 Када учинисте једном од ове моје најмање браће мени сте учинили”, која наглашава да је суштинска димензија Царства Божијег, наш однос према човеку и Богу. Онако како се ми односимо према човеку, без обзира на веру, боју, сталеж умногоме одређује и наше место у Царству Божијем.”

Како сваки рад у црквеној кухињи почиње молитвом Господу да благослови дела руку наших и да нам помогне да дело који почињемо довршимо, то смо се прво сви заједно помолили, а затим смо их укратко упознали се радом у нашој кухињи.

Девојчице су се брзо и лако уклопиле и почеле су да помажу волонтерима у раду. Изразиле су жељу да поново дођу а ми смо их позвали да узму учешће у бесплатним секцијама  које су организоване у Верском добротворно старатељству, чије просторије су такође посетиле, као и да обавезно буду наши гости на свим дружењима која организујемо а посвећена су деци.

На крају посете отпевале су нам и неколико песама у чему смо посебно уживали,  поздравиле се са волонтерима и обећале да ће поново доћи.

Захваљујемо се на љубави и пожртвованости ових дивних девојчица којима су нам   улепшале овај понекад бременит живот и надахнуле нас да свакодневно  узрастамо у врлинама.

Нека их Господ благослови.