vds-logo+text
spc-sr

Јеванђелско семе које је отац Љуба посејао узрасло је и дало вишеструки плод

98Пет година по упокојењу протојереја ставрофора Хаџи Љубодрага Петровића у суботу 12. децембра 2015. године одржан је на Новом гробљу парастос прота Љуби. У присуству породице и многобројне духовне деце оца Љубе по лепом зимском дану парастос су служила три његова духовна чада, протојереј Бранислав Јелић, јереј Арсеније Арсенијевић и јереј Владимир Марковић. Отац Љуба је и овог пута сабрао своју духовну децу, врло различитих животних биографија и старосне доби, која су дошла с великим поштовањем и захвалншћу да се помоле Господу за његову душу.
Јереј Владимир Марковић секретар Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско карловачке је у краткој беседи рекао да је отац Љуба „као сваки човек био грешан човек али је био човек у правом смислу речи. Као свештеник он је заорао дубоку бразду што показује и велики број нас његове духовне деце која су се данас окупила и која су део те његове бразде. Као свештеник који води рад ВДС-а увек сам у сенци оца Љубе, увек размишљам шта би он рекао и како би он поступио у одрђеној ситуацији. То је сенка љубави и милости Божије под којом народ Божији вековима проналази утеху
Да је овде отац Љуба би сигурно рекао да је поносан на нас. Знамо да је понос некада знак гордости, али ово кажем искрено јер верујем да би отац Љуба био здраво поносан зато што је Јеванђелско семе које је он посејао, узрасло и дало вишеструки плод.
Отац Љуба је имао велику веру, ми смо сви осећали ту снагу, снагу коју је добио од Бога и коју је даривао другима. Зато што је у радости живео ту радост је преносио на нас. Молимо се да му Господ грехе опрости и за ту љубав награди“ рекао је отац Влада присутнима радосним што су се окупили да се помоле за оца Љубу.

IMG_4894