vds-logo+text
spc-sr

Хуманост на делу…

Плејбек театар – за креативно и спонтано дете

У ОШ Ђорђе Крстић у Жаркову, вероучитељ Антонио Арас ове године поред испуњавања наставног плана и програма, држао је секцију Плејбек театра. Спонтаног позоришта на коме су деца савладавала начине и форме како да се спонтано и креативно изразе.

Пуно деце је пожелело да научи ову технику, да би у јуну, као круна заједничког рада била организована и представа хуманитарног карактера, на којој су сакупљали храну за Црквену кухињу ВДС-а. Одзив је био масован, како ученика, тако и наставника. Такође, представи су присуствовали и родитељи.

На самој представи деца су могла да се  упознају  са правилима плејтеатра. Неко из публике исприча причу, коју глумци одиграју без претходног договора. Идеја је била да се кроз плејбек театар код ученика развије креативност и спонтаност, што је и постигнуто. Деца су се ослободила и радо су причала своје приче.

Овај леп и хуман гест може послужити као пример на који начин се кроз едукацију и креативни ангажман деца могу укључити и научити како да буду хумани. Резултат који је постигнут одличан је показатељ наведеног.

Александра Арас