Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Подела Васкршњих пакета хране

Васкршње Слово – Свети Јован Златоусти

…Стога дакле, уђите сви у радост Господа свога; и први и други, плату примите; богати и убоги, једни с другима ликујте; уздржљивци и лењивци, дан поштујте; ви који сте постили и ви који нисте постили, веселите се данас! Трпеза је препуна, наслађујте се богато сви! Теле је угојено; нека нико не изиђе гладан; сви уживајте у богатству доброте!…

Радујмо се људи Васкрсломе Господу! На то нас позивају свети оци. Оставимо све бриге иза себе и уђимо у радост са Господом. Бог никог не оставља без своје помоћи, а нарочите не заборавља оне најсиромашније па је и ове године на сам празник Васкрсења Христовог у трпезарији Верског добротворног старатељства у Француској улици број 31 организована централна подела Васкршњих ланч пакета. Поред Црквене кухиње, ланч пакети су дељени и на пунктовима при београдским храмовима на Жаркову, Карабурми, Старој Бежанији и Звездари.

Донација „Наших Срба – Our Serbs“ из Чикага

Своју делатну љубав према Цркви и српском народу наставили су да творе наши стари пријатељи из Чикага. Хуманитарна организација „Our Serbs – Наши Срби“ на челу са Госпођом Кети Фенслоу је за Васкршњи ручак донирала 300.000 динара. Од ове донације обезбеђен је велики део намирница за ланч пакете.

Вредне руке волонтера

У данима Страсне седмице у Црквеној кухињи се стицао велики број волонтера који су својим молитвама придодали и дела љубави својим трудом око припремања Васкршње трпезе. На Велики четвртак је скувано, офарбано и упаковано 3.200 јаја.

Паковање ланч пакета

На Велику суботу у просторијама Црквене кухиње је било као у мравињаку. Велики број волонтера је дошао како би припремили ланч пакете за поделу на Васкрс. У кухињи је офарбано још 1.080 јаја које је обезбедила госпођа Анђелка Спремић. Упаковано је преко 1.200 ланч пакета. Као и претходних година учешћа у припреми пакета узеле су и чланице Кола српских сестара из Београда на челу са Госпођом Милом Викторовић.

Васкршњи ручак

На Светли и Највећи празник Светог Васкрсења Христовог после Свете Литургије, у дворишту Црквене кухиње дошао је велики број суграђана ради поделе Васкршњих ланч пакета. Поред јереја Владимира Марковића, пакете су делили ђакон Бранислав Јоцић, Бојан Удовичић, вероучитељ Никола Чамбас и велики број волонтера.

Васкрс у капели Централног затвора

На други дан Васкрса волонтери Милосрдне секције ВДС-а су заједно са ђаконом Браниславом Јоцићем посетили Централни затвор где су узели учешћа у Васкршњем богослужењу у капели којим је началствовао презвитер Глигорије Марковић, духовник ове установе. Волонтери су затвореницима поделили 600 јаја.