Грчки амбасадор у посети старатељству

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

У четвртак, 2. фебруара, ВДС је у својим просторијама дочекао драгог госта, Његову екселенцију господина Илијаса Илијадиса, амбасадора Грчке у Србији. Ово је први пут да је Старатељство посетио тако високи званичник братске нам Грчке, уз то и први комшија нашег дома у Француској 31. У пријатном разговору са свештеником Владимиром Марковићем, секретарем ВДС-а и службеником ђаконом Браниславом Јоцићем, цењени гост је у пратњи својих сарадника, г. Ламбриса Кунелакиса – опуномоћеног министра за економска питања, и госпођице Нефели Папуцаки – званичног преводиоца амбасаде Грчке, обишао просторије ВДС-а, црквену кухињу, те као добри и пажљиви комшија донео и уздарје – вредне производе које у својим радњама продаје грчки ланац трговина „Веро“.

Узевши благослов од оца Владимира – што је ретко виђен леп, али призор који не чуди јер је господин Илијадис привржен цркви и, између осталог, по образовању дипломирани теолог – Његова екселенција се са члановима своје делегације подробније упознао са радом Верског добротворног старатељства, његовим ресорима, пројектима и мисијом коју оно има у данашњој црквеној и широј заједници. Амбасадор је упутио искрене честитке ВДС-у и изразио жељу да искуством и угледом међу својим сународницима помогне да се успоставе везе сарадње и подршке нашој организацији. Његова екселенција није крио задовољство због чињенице да је у најближем суседству грчке амбасаде једна црквена организација која дела са најплеменитијим циљем – да се помогне потребитима, и више пута је поновио да је нарочито срећан због ове посете. Такође, изразио је и велико задовољство што се у просторијама ВДС-а последњих пет година организују и бесплатни часови грчког језика.

Са своје стране, секретар ВДС-а је заблагодарио на посети, искрено уверен да је ово почетак једне нове епохе добросуседског помагања и сарадње. А на излазу, грчке комшије су добиле и мали дар заузврат – миришљаве, тек приготовљене крофне.