vds-logo+text
spc-sr

Дом за одрасла инвалидна лица обележио Међународни дан особа са инвалидитетом

Завршним такмичењем у пикаду, доделом диплома и дружењем обележен је 3. децембра 2019. године Међународни дан особа са инвалидитетом у Дому за одрасла инвалидна лица у Земуну. Овај дан се од 1992. године широм света обележава с циљем да се скрене пажња на проблеме с којима се особе с инвалидитетом суочавају. То су на првом месту сиромаштво, висока стопа незапослености и изолованост из друштва.

Удружење станара Дома је поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом организовало двонедељни турнир у пикаду, боћању, шаху, ремију и јамбу. На завршном такмичењу турнира 3. децембра 2019. године међу гостима су били волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства који редовно посећују станаре Дома. Са волонтерима је била и госпођица Сунчица Стефановић члан Првог београдског певачког друштва која је отпевала неколико етно песама у краћем музичком програму у коме су учествовали и пријатељи Дома који се представљају као „Млађа и његов бенд“.

Председница Удружења станара Дома госпођа Еленка Краљик је уручила дипломе најбољим такмичарима у пикаду у мушкој и у женској конкуренцији. Волонтери су захвалили госпођи Краљик на позиву да присуствују обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом, разговарали о даљој сарадњи и пожелели пуно успеха у раду као председници Удружења. Разговарали су и са другим корисницима Дома које већ боље познају. Честитали су пријатељу из Камеруна на успеху у такмичењу а као најдраже госте и овог пута их је до излаза из Дома испратила Антонија.

Пикадо је игра у којој један или више такмичара баца из руке мале стрелице, на чијим крајевима су пера, у округлу мету одређеног промера. И наш живот, иако није игра помало личи на пикадо. Ако верујемо у Јеванђеље и Васкрсење Христово својим животом, својим делима свакога дана бацамо наше стрелице у мету, Царство небеско које желимо да задобијемо и врло је важно за наше спасење да се увек трудимо да погодимо и да погодимо право у мету.