Добротвори ВДС-а на пријему код Патријарха

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Пример сарадње Цркве, државних институција и приватног сектора у интересу народа и то његовог најсиромашнијег слоја у главном граду показали су Републичка дирекција за робне резерве, Милшпед доо из Београда, Исхрана АД из Смедерева (познатија под брендом „Хлеб и кифле“) и Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке.
Наиме, Републичка дирекција за робне резерве је поклонила Верском добротворном старатељству за потребе Црквене кухиње, 175 тона брашна, 3.000 литара јестивог уља и 9 тона месних нарезака. Предузеће Милшпед је пружило комплетну логистичку подршку око транспорта намирница из магацина дирекције у Новом Пазару до Смедерева где се налазе производни капацитети фирме Исхрана АД која врши услужно печење хлеба и транспорт до Црквене кухиње у Београду без икакве надокнаде. Исхрана АД годинама уназад, свакодневно донира и 70 векни хлеба за потребе Црквене кухиње. Истичемо и то да је предузеће Милшпед потпуно бесплатно испоручило 16 медицинских кревета и 5 душека Одељењу продужене неге Здравственог центра у Зајечару.
Тим лепим поводом данас је у згради Српске Патријаршије уприличен пригодан пријем код Његове Светости Патријарха српског Г. Г. Иринеја. Пријему су поред Његове Светости присуствовали госпођа Зорица Анђелковић, вршилац дужности директора Републичке дирекције за робне резерве, господин Небојша Иковић, власник предузећа Милшпед доо, јереј Владимир Марковић, Генерални секретар ВДС-а и ђакон Бранислав Јоцић, службеник ВДС-а, као и ђакон Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.
Током пријема гостима су уручене Грамате за показану љубав према Мајци Цркви, нарочито исказану према Црквеној кухињи Верског добротворног старатељства, и иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице, заштитнице Верског добротворног старатељства.
Након тога уследио је топлосрдачни разговор током кога се Патријарх Иринеј осврнуо на значај ових донација на сузбијању сиромаштва и глади у Београду и пожелевши добро здравље и доста успеха благословио даљи рад.