Доброг пастира Христовог Господ прославља кроз његову породицу

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Одржан деветогодишњи парастос протојереју-ставрофору хаџи Љубодрагу Петровићу

У првој половини децембра већ девету годину блаженопочивши протојереј-ставрофор хаџи Љубодраг Петровић отац Љуба окупља, слободно се може тако рећи, око себе своју породицу и духовна чада. У суботу 14. децембра 2019. године јереј Владимир Марковић и јереј Радомир Чворо служили су на његовом гробу на Новом гробљу у Београду парастос поводом годишњице упокојења у присуству породице и његових духовних чада којима и сами припадају, као и јереј Стеван Вукић који се нешто касније придружио. Молитва за покој душе оца Љубе увек је некако испуњена радошћу као да је и он присутан онако насмејан а очински озбиљан, отворен а ауторитет који се поштује, пун вере и хришћанске љубавви потребне колико онда толико и сада.

Дан је био прохладан, без снега за разлику од претходних година. После молитве за покој душе оца Љубе отац Влада је као да говори у име свих нас рекао: „Вечан спомен, Бог душу да прости нашем прота Љуби. Нека га Господ приброји где су сви праведни и свети. Ја сам сигуран да је он тамо у заједници, да се моли Богу за нас. Његову заштиту и заступништво ми и те како осећамо. Ево хвала Богу обистињују се и оне речи које смо говорили ранијих година, када смо се овде окупљали, како једног искреног свештенослужитеља и доброг пастира Христовог Господ прославља кроз његову породицу. Видимо породица прота Љубе се из године у годину увећава. Нека Господ чује наше молитве и нека нас и даље окупља овако у љубави. Нама је потребан јасан курс којим морамо да живимо и по коме морамо да се владамо. Прота Љуба је умео да га заузме а и данас би сигурно тако урадио. Мени навиру увек успомене кад се овде скупимо, могли би да причамо дуго. Верујем да нас он чује, довољно је што мислимо на њега“.

И јереј Радомир Чворо је рекао неколико речи о свом духовном оцу.

„Сваки човек има једно породдично стабло. То је оно породично одакле је потекао и са кога долазе плодови а само свештеник има два, има и стабло својих духовних чада. Мађутим ако бих гледао то друго стабло код прота Љубе, то стабло је и те како велико. Да се само једном годишње сетимо прота Љубе, ето ти среће“.

За оца Љубу би верујемо била посебна радост што је ово окупљање било на дан рођендана његове унуке Наталије која је због тога била изузетно срећна и која је припремила пригодно рођенданско послужење. Јеванђељске врлине, веру, наду и љубав увек прати и радост а то се са оцем Љубом увек осећало и данас се осећа као на овом молитвеном окупљању на његовом гробу на годишњицу упокојења.