Дарови љубави за децу, сиромашне, усамљене и старе

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

У Верском добротворном старатељству Архиепископије београдско-карловачке ужурбано се врше припреме за прославу Божића. Као што су мудраци с Истока принели своје даре Богомладенцу Христу и ми Му приносимо дарове ако у Његово име даровима љубави обрадујемо сиромашне, усамљене, болесне и старе.

ВДС је и ове године обезбедио поклон пакетиће за децу, божићни ручак за све кориснике Црквено народне кухиње и печеницу за Прихватилиште за одрасла и стара лица – Дом за бескућнике на Вождовцу и празничне пакетиће за Специјалну затворску болницу.

 На празник Свете великомученице Анастасије Узорешителнице 4. јануара 2016. године у просторијама ВДС-а у Француској 31/1 радосно и сложно припрељени су Божићни пакетићи за децу. Чланице Кола српских сестара са предсеницом госпођом Милом Виторовић и волонтери ВДС-а радили су као један. Спаковано је у једном даху 1.200 пакетића. Из руке у руку као у неком веселом колу пуниле су се разним слаткишима кесе које ће верујемо обрадовати малишане којима су намењене.

Триста пакетића је намењено за децу са Косова и Метохије односно из села Лешка, затим за децу без родитељског старања у домовима које Милосрдна секција ВДС-а редовно посећује, за децу која се лече на Институту за онкологију Србије и за децу корисника Црквено народне кухиње. Деци из Основне школе у Лешку ови пакетићи посебно значе а свима у ВДС-у њихово писмо захвалности које су послали о Божићу 2014. године.