Даривање деце у Школи за оштећене слухом – наглуве „Стефан Дечански“

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

На празник Светог Серафима Саровског 15. јануара ове године, секретар ВДС-а јереј Владимир Марковић и ђакон Бранислав Јоцић су посетили Школу за оштећене слухом – наглуве „Стефан Дечански“ у Општини Савски Венац и том приликом поделили 260 брижљиво упакованих божићних пакетића и разних играчака.

Ова школа постоји већ дуже од једног века. Од оснивања 1896. године променила је више назива, а данас носи име Светог српског краља Стефана Дечанског из лозе Немањића који је и сам у једном периоду свога живота живео са тешким телесним оштећењем, тј. био је лишен вида.

У овој установи настава се одвија кроз 16 образовних профила и њима су обухваћени полазници различитог узраста (предшколци, основци, средњошколци, али и полазници на специјалистичком образовању и одрасли). Сви запослени максимално су посвећени образовању и напретку полазника свих узраста што су показали и доказали ученици током пробе светосавске приредбе коју су извели пред представницима Верског добротворног старатељства. Наиме, учесници приредбе су деца без слуха која су уз велику љубав запослених и огроман сопствени рад и труд, осећајући само вибрације превазишла своја телесна ограничења и приредила изванредну приредбу.

Општи је утисак да се осећа велики Божији благослов на овом месту и да сам Свети краљ Стефан Дечански бди над свима у њему.

Мир Божији – Христос се роди!