Да Господ Сведржитељ лекар душе и тела посети младенце своје

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Посета деци на Институту за онкологију и радиологију Србије

Београд је био сав у магли када су у среду 15. јануара 2020. године волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства заједно са јерејем Зораном Керезовићем духовником Клиничког центра Србије посетили децу која се лече на Институту за онкологију и радиологију Србије и донели божићне пакетиће. Када је у питању магла у свакодневном животу, магла као природни феномен или последица загађења лоша је видљивост. Слично је и у духовном животу, ако се удаљимо од Христа корачамо у магли, слаба је видљивост и лако можемо да скренемо с правог пута, пута који нас води у Царство Небеско. И наш сусрет с тешкоћама и проблемима, посебно болешћу па и оном најтежом, неће бити обавијен маглом ако их гледамо кроз Христа и Благу јеванђељску вест коју нам је Он донео.

Сваки пут када са оцем Зораном дођемо у ове посете деци, и овом приликом је тако било, и помолимо се заједно са њим и родитељима за сву децу на одељењу и отпојемо Тијело Христово примите, Источника бесмертнаго вкусите док их отац Зоран причешћује верујемо и осећамо да зраци те, јеванђељске светлости допиру до родитеља и њихових малишана и разгоне бригу и уливају наду. Томе доприноси, надамо се, и наш разговор са родитељима и децом. Тамо где има додирних тачака разговарамо о вери и моћи молитве, посебно мајчине. Или просто разговарамо, трудимо се да саслушамо, охрабримо и подржимо у борби са болешћу коју заједно са лекарима и медицинским особљем воде родитељи и деца. Са децом школског узраста разговарамо о школи. Да деца и у овим условима желе да уче, кад им здравствено стање због терапије дозвољава, рекао нам је Огњен професор енглеског језика из ОШ „Др Драган Херцог“ која изводи наставу на дечијим одељењима при београдским болницама.

Одлазимо из посете носећи у срцу молитву коју је отац Зоран произнео: „Да Господ Сведржитељ, лекар душе и тела посети младенце своје, да их Господ посети Својим благословом, Својом милошћу, да пружи Своју руку и да их избави од сваке напасти. Да буде чувар њихове душе и тела и да им да све оно што им њихови родитељи желе“ чему се и ми нашим скромним снагама и молитвама придружујемо.