„Црњански“ поново у ВДС-у

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Осмог јуна ове године у посету Верском добротворном старатељству Архиепископије београдско-карловачке дошли су са разредним старешином и вероучитељем господином Дарком Николићем, Милица, Андријана, Леа, Лука, Страхиња и Стефан, ученици петог разреда основне школе Милош Црњански из Београда.

Ученици старијих разреда ове школе су нам били у посети 10.маја ове године, а сада су по речима вероучитеља и млађи ученици пожелели да дођу, понуде помоћ и покажу саосећање за патње сиромашних. Господин Дарко Николић нам је рекао да се ученици који су дошли у посету  убрајају међу најбоље ученике у школи.

Ученике и вероучитеља господина Дарка Николића дочекао је отац Владимир Марковић, који се пошто се упознао са ученицима, занимао са каквим успехом су завршили пети разред, који предмет им је омиљен, да ли имају неке посебне таленте и да ли их негују. Рекао им је да је поред образовања које стичу  треба да стичу  и врлине, и да наставе као што су и до сада радили, да када могу и колико могу помажу другим људима, јер се свако може наћи у ситуацији да му је потребна туђа помоћ.

Отац Владимир Марковић је рекао да се у ВДС организују бесплатни часови из многих предмета као помоћ сиромашним ученицима, и низ бесплатних секција као што је учење неколико страних језика. Ученици су показали посебну заинтересованост за рад милосрдне секције. Договорили смо се да они током распуста увежбају неколико песама па да заједно са нама почетком следеће школске године пођу у посету једном од домова за старe и својом песмом их развеселе.

„Врлина је као жеђ. Кад човек почне да је пије, све више жедни, и све чешће тражи да је пије“ рекао је Свети Николај Велимировић и као да се ове речи односе на на ученике ове основне школе.

Радујемо се нашим будућим дружењима.