Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

25.03.2017.
Будимо људи: Психотерапеут Бојана Марковић: Депресија се сувише олако схвата!

Академик Владета Јеротић, чија предавања и гостовања увек изазивају велику пажњу стотине слушалаца, редовно понавља да је депресија болест 21. века. Зато смо у госте позвали антрополога и психотерапеута Бојану Марковић, која између осталог и волонтира у Верском добротворном старатељству. Гошћа појашњава шта је депресија, како се манифестује и да …18.03.2017.
Будимо људи: Помозимо Србима на Косову и Метохији!

Студенти Православног богословског факултета Јелена Љубеновић и Душан Дробиловић позивају све људе добре воље да помогну угроженим српским породицама на Косову и Метохији у склопу традиционалне Васкршње акције коју студенти ове високошколске установе реализују. Гости говоре о сарадњи са Верским добротворним старатељством, али и одругим ваннаставним активностима и добротворним акцијама.11.03.2017.
Будимо људи: Небојиша Мишевић представља Летопис ВДС-а за 2016. годину

Информатичар и службеник Верског добротворног старатељства Небојиша Мишевић представља Летопис старатељства за 2016. годину. Небојиша се осврће на рад и активности свих ресора, али посебну пажњу посвећује пројектима везаним за црквену кухињу, као и за помоћ вишедетним породицама. Наш саговорник је и поносни отац четворо деце.18.02.2017.
Будимо људи: Помозимо деци оболелој од малигних болести!

Поводом Светског дана деце оболеле од малигних болести, апелујемо да помогнете малишанима који се херојски боре за живот и срећније детињство. Извештавамо и о активностима ВДС-а, доносимо репортажу о црквеној кухињи у којој се свакодневно храни 2000 људи. Међу донаторе старатељства уписали су се хокејаши, као и старији чланови Клуба …11.02.2017.
Будимо људи – Мила Викторовић: Коло српских сестара увек на ползи народу!

После дуже времена наша гошћа је Мила Викторовић, председница Кола српских сестара. Разговарамо о активностима удружења које постоји скоро 115 година, хуманитарној мисији, заједничким пројектима са ВДС-ом, али и о дивним женама које чине ово удружење.04.02.2017.
Будимо људи – Волонтери ВДС-а: Помозимо ближњима!

Јасмина Стојковић и студенти Александра Ђурић и Стефан Ђуричковић волонтирају у црквеној кухињи Верског добротворног старатељства АЕМ годину дана. Питамо шта их је мотивисало да раде без накнаде, зашто баш ВДС и како се осећају кад помогну некоме. „Вера без дела је мртва“, кажу наши гости и позивају друге да …28.01.2017.
Будимо људи – Тамара Вујновић: Верујем у добро!

Тамара Матић Вујновић је мајка троје деце, писац прича о односу светитеља према животињама, волонтер у НВО „Центар за маме“ и life coach. Тамара је сарађивала са др Милијаном Савић и организацијом „Помоћ породици“, као и са Радом Мишев и „Светосавским звонцем“. Разговарамо о њеном раду, помоћи коју пружа родитељима …08.01.2017.
Будимо људи: Божић у „Земљи живих“

Празничну емисију посвећујемо заједници „Земља живих“ која помаже свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу, онима који болују од неког облика болести зависности. Да је излечење могуће и да је могуће поново стати на ноге, доказују и наши данашњи гости …07.01.2017.
Будимо људи: „Наши Срби“ из Чикага дарују Србе у матици

Током Божићних празника, као што смо то чинили и претходних година, разговарамо са представницима Верског добротворног старатељства који неуморно уз много труда и љубави брину о онима који су сиромашни, немоћни, болесни, остављени и заборављени од свих. Старатељство то чини уз помоћ бројних пријатеља дародаваца, од којих посебно место заузима …24.12.2016.
Будимо људи – Свештеник Владимир Марковић о активностима ВДС-а, Нефели Папуцаки позива на часове грчког језика у ВДС

У данашњој емисији јереј Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства, говори о великој Никољданској акцији, којом је старатељство помогло вишедетне породице, док Нефели Папуцаки позива на бесплатне часове грчког језика сваке среде од 17 до 19 часова. Студенти Православног богословског факултета и ХО „Срби за Србе“ позивају све који могу …17.12.2016.
Будимо људи: Студенти Београдског универзитета прикупљају пакетиће за сиромашну децу

Студенти београдских факултета организовали су неколико хуманитарних акција помоћи сиромашној деци како би их обрадовали за празнике. Најстарија студентска фондација „Осмех на дар“ и ове године прикупља пакетиће за малишане, као и студентски парламент Православног богословског факултета. Академци Стефана Радић и Стефан Зељковић позивају све који могу да помогну.03.12.2016.
Будимо људи: Др Радмила Шехић, лекар који лечи поезијом

Др Радмила Шехић је више од три деценије лекар у Хитној помоћи. Поред свог одговорног, захтевног, тешког и стресног занимања, она је и председница Удружења лекара-писаца „Видар“, које чине даровити лекари који пишу, сликају, глуме, свирају. Са гошћом разговарамо о њеној служби, свакодневним тешкоћама, о удружењу које успешно води у …