Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

08.07.2017.
Будимо људи: Женска секција Верског старатељства: место рада, уметности и дружења

Поводом годишње изложбе Женске радне секције Верског добротворног старатељства угостили смо Анику Марковић, која води секцију и чланицу исте Милицу Томић које нам представљају радове који су били изложени. Више од 10 година велики број девојака и жена стиче и преноси знања из различитих техника пачворка, поентлеса, веза, штрикања и …01.07.2017.
Будимо људи: Летња школа веронауке у Јасенку – школа љубави према ближњима!

Летња школа веронауке у Јасенку на улазу у Смедерево постоји 20 година. Кроз летњи камп боравило је скоро 3000 малишана бесплатно који су се основама вере научили у порти Светогеоргијевске цркве кроз дружење, игру и заједничарење. О јединственом кампу и монографији која је изашла тим поводом разговарамо са протонамесником Мирославом …24.06.2017.
Будимо људи: Протонамесник Синиша Никитовић, пастир који помаже људима

Разговарамо са протонамесником Синишом Никитовићем из Епархије жичке који је пре неколико година са једним пријатељем покренуо вибер групу „Добри Самарјанин“ са циљем да помогне онима којима је помоћ потребна. Група данас има више од 200 чланова и велики број реализованих хуманитарних акција. Како је отац Синиша реновирао кућу једној …03.06.2017.
Будимо људи – ђакон Бранислав Јоцић: У новој кухињи више хране за сиромашне!

Са ђаконом Браниславом Јоцићем из Верског добротворног старатељства разговарамо о отварању нове црквене кухиње у Земун Пољу, а која је савременија од кухиње у седишту старатељства. Подсећамо и на хуманитарни број 2844, на песму „Воли, воли, воли“ и позивамо волонтере да се придруже великој ВДС породици.27.05.2017.
Будимо људи – свештеник Влада Марковић и Андреј Андрејевић

Верско добротворно старатељство активирало је хуманитарни смс број 2844 на који људи слањем поруке (са или без садржаја) донирају 100 динара за гладне. У склопу акције помоћи црквеним кухињама настали су и песма и спот под називом „Воли, воли, воли“ у којем је пет музичких уметника укрстило гласове по тексту …20.05.2017.
Будимо људи: Епархија будимљанска никшићка помаже при запошљавању лица са инвалидитетом

Разговарамо са архијерејским намесником у Никшићу протојерејем Слободаном Јокићем поводом бројних добротворних акција које Епархија будимљанско-никшићка предузима не би ли помогла угроженом становништву. У Беранама је недавно отворена црквена народна кухиња, покреће се пројекат АРТОС којим се помаже запошљавање лица са инвалидитетом, а госта питамо како једна веома сиромашна Епрахија …13.05.2017.
Будимо људи: Дрога нема последњу реч!

Да ли је могуће излечити се од болести зависности и како изгледа терапија у заједници „Земља живих“ Епархије бачке СПЦ, говоре духовник заједнице протојереј Бранко Ћурчин, координатор заједнице Андреја Јовановић и штићеници Звонко и Предраг. Штићеници говоре и о својој борби са наркоманијом. Захваљујемо радију „Тавор“ Епархије бачке на звучном …29.04.2017.
Будимо људи: Данијела Стајковић, директорка Прихватилишта за децу

Прихватилиште за децу Београд је вишедеценијска установа која збрињава најосетљивије категорије младих из целе Србије, узраста од 7 до 18 година. Међу њима су и жртве насиља, злостављања и занемаривања, жртве трговине људима, деца улице, деца без родитељског старања. Ова установа нема адекватне просторије за смештај оних којима су љубав …17.04.2017.
Будимо људи: Васкрс у Верском добротворном старатељству

Како више од 2000 најсиромашнијих Београђана који се свакодневно хране у црквеним кухињама дочекују најрадоснији хришћнаски празник? Шта је Верско добротворно старатељство са својим дародавцима учинило да им олакша немаштину и самоћу и како је ова установа СПЦ помогла Србима и у другим Епархијама, питамо јереја Владимира Марковића, секретара ВДС-а …15.04.2017.
Будимо људи: За светост материнства за лепоту рађања!

Каква је сада демографска ситуација у Русији, у земљи која је прва легализовала абортус и у којој је број намерних прекида трудноће био рекордан? Како је највећа држава на свету успела да смањи број абортуса последњих година и шта наша земља може да уради по том питању, непосредно пред Васкрс …08.04.2017.
Будимо људи: Представљамо удружење „Победник“

Спортско рекреативно друштво „Победник“ које окупља особе са инвалидитетом организује у сусрет Васкршњим празницима 12. и 13. априла велику хуманитарну акцију о којој разговарамо са замеником председника удружења Миром Станишићем. Са нашим саговорником разговарамо о удружењу, њиховим активностима, проблемима и предстојећим плановима.01.04.2017.
Будимо људи: Раде Љубичић: Абортусом газимо Символ вере!

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја на Благовести ће се одржати Четврта Благовестна литија за светињу живота, за дар материнства и рађања. Тим поводом наш гост је политиколог Раде Љубичић, представник Међународне иницијативе за борбу против абортуса и координатор новоформираног Савеза за живот.