Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

09.12.2017.
Будимо људи: др Бојан Цакић о полности и репродуктивном здрављу

Настављамо циклус разговора о браку, породици, рађању и васпитању деце са кардиологом др Бојаном Цакићем, координатором „Савеза за породицу и рађање“ и „Центра за живот“ који са благословом Патријарха Иринеја организује низ предавања у београдским храмовима. Разговарамо о полности и репродуктивном здрављу, а др Бојан истиче да је комплетна породица …02.12.2017.
Будимо људи: Божидар Стојановић: Вратимо се цркви!

Наш гост je Божидар Стојановић, човек коме помаже Верско добротворно старатељство, иначе рођени Београђанин, слободно можемо рећи хроничар улице, неко ко улицу познаје у правом смислу те речи, човек који је био на рубу смрти и човек који „након познања са гркијем животом“ каже да треба да се вратимо цркви.25.11.2017.
Будимо људи: Лекари Милијана Савић и Бојан Цакић

На тему „Значај улоге оца и мајке у формирању здраве личности детета“ разговарамо са педијатром др Милијаном Савић и кардиологом др Бојаном Цакићем који са благословом српског Патријарха Иринеја заједничким снагама реализују циклус предавања „За брак, породицу и рађање“. „Очеви и мајке су незаменљиви када је реч о правилном одрастању …18.11.2017.
Будимо људи: Марија Илић, управница стационара Диљска

Марија Илић, управница стационара Диљска, који је у саставу Геронтолошког центра „Београд“, говори о поменутом дому за старе, као и о сарадњи са Верским добротворним старатељством АЕМ. Чућете топлу причу о дому који врви од живота, у којем се одвија богат друштвени живот корисника и где млади радо свраћају да …11.11.2017.
Будимо људи – др Бојан Цакић: Бела куга – бити или не бити!

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја Савез за породицу и рађање и Центар за живот започели су циклус предавања „За брак породицу и рађање“ у београдским храмовима. Већ је одржано неколико предавања у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској Коси и у земунској Богородичиној цркви. Зато је наш данашњи …04.11.2017.
Будимо људи: Свештеник Владимир Марковић о милосрђу

У данашњој емисији благодарећи братству Вазнесењске цркве у центру града слушамо предавање јереја Владимира Марковића, секретара Верског добротворног старатељства АЕМ СПЦ, на тему „Милосрђе“. Предавање је одржано у октобру месецу 2017. године.28.10.2017.
Будимо људи – др Стеван Несторов: Сваком детету приступамо индивидуално!

ОШ „Радивој Поповић“ у Земуну је васпитно-образовна институција за децу са оштећеним слухом, развојном дисфазијом, аутизмом, дисхармоничним развојем и говорно-језичким проблемима. Школа уз помоћ стручног особља омогућава детету са сметњама у развоју да развије све своје потенцијале па није случајно што је слоган школе „Будућност почиње овде“. О овој јединственој …21.10.2017.
Будимо људи: Невенка Никић Симатковић, директорка Прихватилишта

Директорка Прихватилишта за одрасла и стара лица Невенка Никић Симатковић говори о јединственој установи социјалне заштите и великог друштвеног значаја која је прославила 20. октобар као свој дан. Гошћа се осврће и на недавно обележен Дан бескућника и подсећа да су они најбројнији корисници Прихватилишта. „Поштујемо достојанство сваког човека и …14.10.2017.
Будимо људи: Милосрдна секција ВДС-а помаже деци, старима, болеснима, сиромашнима

У данашњој емисији преносимо најновије вести из Верског добротворног старатељства АЕМ СПЦ. Са посебном пажњом пратимо рад Милосрдне секције која сваке недеље уз бројне поклоне обилази децу у домовима, старе, болесне, усамљене и сиромашне суграђане. Волонтери који чине ову секцију враћају веру људима у добро, пријатељство и љубав. У другом …07.10.2017.
Будимо људи: Протопрезвитер Душан и протиница Љиљана Буњевић из Сан Франциска

Из више од 10 000 км удаљеног Сан Франциска дошли су нам протојереј-ставрофор Душан и протиница Љиљана Буњевић који су више од 60 година у браку и деценијама помажу угроженим Србима у целом региону. Драгоцену помоћ донели су Верском добротворном старатељству у Београду где су остали запањени бројем људи који …23.09.2017.
Будимо људи: Летовање богослова у Грчкој

Поред летовања вишедетних породица у Грчкој, Верско добротворно старатељство АЕМ је организовало путовање ученика три богословије: београдске, нишке и крагујевачке, такође у Грчкој. Ђакон Бошко Савић, професор Београдске богословије и ученици Василије Драговић, Мирослав Сретеновић и Арсеније Јокић преносе утиске и сагласни су да је манастир Светог Јефрема Сирина један …16.09.2017.
Будимо људи: Емисија посвећена Недељи породичног јединства

Са циљем да се сачувају и промовишу праве и истинске вредности традиционалне породице, организација „Породични сабор“ позива на „Недељу породичног јединства“ од 17. до 24. септембра уз подршку СПЦ и признатих научника, професора и доктора социологије, педагогије, психологије. О манифестацији и њеном значају, разговарамо са организаторима „Недеље породичног јединства“ Јованом …