Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

04.11.2017.
Будимо људи: Свештеник Владимир Марковић о милосрђу

У данашњој емисији благодарећи братству Вазнесењске цркве у центру града слушамо предавање јереја Владимира Марковића, секретара Верског добротворног старатељства АЕМ СПЦ, на тему „Милосрђе“. Предавање је одржано у октобру месецу 2017. године.28.10.2017.
Будимо људи – др Стеван Несторов: Сваком детету приступамо индивидуално!

ОШ „Радивој Поповић“ у Земуну је васпитно-образовна институција за децу са оштећеним слухом, развојном дисфазијом, аутизмом, дисхармоничним развојем и говорно-језичким проблемима. Школа уз помоћ стручног особља омогућава детету са сметњама у развоју да развије све своје потенцијале па није случајно што је слоган школе „Будућност почиње овде“. О овој јединственој …21.10.2017.
Будимо људи: Невенка Никић Симатковић, директорка Прихватилишта

Директорка Прихватилишта за одрасла и стара лица Невенка Никић Симатковић говори о јединственој установи социјалне заштите и великог друштвеног значаја која је прославила 20. октобар као свој дан. Гошћа се осврће и на недавно обележен Дан бескућника и подсећа да су они најбројнији корисници Прихватилишта. „Поштујемо достојанство сваког човека и …14.10.2017.
Будимо људи: Милосрдна секција ВДС-а помаже деци, старима, болеснима, сиромашнима

У данашњој емисији преносимо најновије вести из Верског добротворног старатељства АЕМ СПЦ. Са посебном пажњом пратимо рад Милосрдне секције која сваке недеље уз бројне поклоне обилази децу у домовима, старе, болесне, усамљене и сиромашне суграђане. Волонтери који чине ову секцију враћају веру људима у добро, пријатељство и љубав. У другом …07.10.2017.
Будимо људи: Протопрезвитер Душан и протиница Љиљана Буњевић из Сан Франциска

Из више од 10 000 км удаљеног Сан Франциска дошли су нам протојереј-ставрофор Душан и протиница Љиљана Буњевић који су више од 60 година у браку и деценијама помажу угроженим Србима у целом региону. Драгоцену помоћ донели су Верском добротворном старатељству у Београду где су остали запањени бројем људи који …23.09.2017.
Будимо људи: Летовање богослова у Грчкој

Поред летовања вишедетних породица у Грчкој, Верско добротворно старатељство АЕМ је организовало путовање ученика три богословије: београдске, нишке и крагујевачке, такође у Грчкој. Ђакон Бошко Савић, професор Београдске богословије и ученици Василије Драговић, Мирослав Сретеновић и Арсеније Јокић преносе утиске и сагласни су да је манастир Светог Јефрема Сирина један …16.09.2017.
Будимо људи: Емисија посвећена Недељи породичног јединства

Са циљем да се сачувају и промовишу праве и истинске вредности традиционалне породице, организација „Породични сабор“ позива на „Недељу породичног јединства“ од 17. до 24. септембра уз подршку СПЦ и признатих научника, професора и доктора социологије, педагогије, психологије. О манифестацији и њеном значају, разговарамо са организаторима „Недеље породичног јединства“ Јованом …09.09.2017.
Будимо људи: Летовање вишедетних породица у Грчкој

Верско добротворно старатељство АЕМ трећу годину за редом са благословом српског Патријарха Иринеја организовало је летовање вишедетних породица у Грчкој. Вођа пута ђакон Бранислав Јоцић, заменик секретара ВДС-а, Ивана и Стефан Филиповић, као и Евгенија и Елеонора Стоицев сабирају утиске са незаборавног летовања и кажу да им је било предивно. …02.09.2017.
Будимо људи – Снажана Цвијовић, самохрана мајка четворо деце: Без вере у Бога не бих се издигла из свих несрећа!

Снежана Цвијовић, самохрана мајка четворо деце, са својом кћерком Анђелом говори о тешком животном путу пуном људских трагедија, болести, немаштине. Једва успева да прехрани своје малишане, али каже да без вере у Бога и без помоћи наших манастира не би успела. Снежана уз помоћ деце прави магнете са мотивима православних …26.08.2017.
Будимо људи – Сузана Мишић, директорка Геронтолошког центра Београд: Сваком човеку приступамо индивидуално

Геронтолошки центар Београд пружа услуге смештаја, помоћи у кући, као и услуге дневних центара и клубова. „Центар функционише као велика сложна породица, заједничким снагама превазилазимо проблем усамљености код бројних корисника и поштујемо њихове верске потребе“, каже гошћа емисије гђа Сузана Мишић, директорка Геронтолошког центра Београд. „Имало одличну сарадњу са СПЦ …05.08.2017.
Будимо људи – Др Милијана Савић и др Бојан Цакић – Лекари у борби за рађање

Педијатар др Милијана Савић и кардиолог др Бојан Цакић у оквиру новоформираног Савеза за живот боре се да се проблем рађања представи као примаран и глобалан јер је Срба све мање а „бела куга“ је достигла алармантне размере. „Мoрамо да мењамо свест“, кажу лекари који указују на Русију и Мађарску, …22.07.2017.
Будимо људи: Академик др Владимир Јокановић: Будимо бољи од себе!

Академик проф. др Владимир Јокановић, председник секције за уметност, културу и хуманост при Српском лекарском друштву које постоји 145 година, доктор медицинских наука, специјалиста максилофацијалне и оралне хирургије, новинар, књижевник, сликар и вајар, открива како уметнички дарови утичу на бављење медицином, зашто се од свих уметности лекари највише опредељују за …