Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

21.04.2018.
Будимо људи: Хуманост као начин живота

Гости нове емисије „Будимо људи“ Урош Марковић и Невена Марковић, чланове хуманитарне организације „Срби за Србе“, говоре о томе како хуманитарни рад постаје начин живота. Спорт као покретач хуманости, сарадња са свештенством СПЦ у прикупљању помоћи за вишедетне породице и како изгледа чувена „Тројка из блока“ у Лас Вегасу и …31.03.2018.
Будимо људи: Радојко Љубичић: Подржите Благовестну литију, подржите живот!

Уочи Пете Благовестне литије која ће са благословом Патријарха српског Иринеја бити на Благовести и Велику Суботу 7. априла, разговарамо са политикологом Радојком Љубичићем, координатором Савеза за живот и једним од организатора догађаја, чији је циљ забрана абортуса, а борба за светост материнства и лепоту рађања.01.03.2018.
Будимо људи: Пуковник Зоран и Мануела Стојиљковић, родитељи једанаесторо деце

У оквиру циклуса о породици, браку и васпитању деце, наши гости су пуковник Зоран и његова супруга Мануела Стојиљковић, родитељи једанаесторо деце и деда и баба двоје унучади. Како васпитавају децу, којим вредностима их уче, да ли деца хоће да иду цркву, са којим тешкоћама се суочавају и зашто су …27.01.2018.
Будимо људи: Свештеник Владимир Марковић о раду Старатељства

Благодарећи ТВ „Храм“ АЕМ слушамо разговор који је протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо водио са јерејем Владимиром Марковићем, секретаром Верског добротворног старатељства АЕМ у новембру 2017. године. Отац Влада говори о старатељству које брине о најсиромашнијим Београђанима, о волонтерима и донаторима без којих ова харитативна установа не би могла да функционише.30.12.2017.
Будимо људи: Организација „За живот“ прикупила милион потписа за забрану абортуса

Извештавамо о активностима Милосрдне секције Верског добротворног старатељства, питамо ђакона Бранислава Јоцића из старатељства да ли ће за Божић бити довољно хране за гладне, разговарамо са Милом Тодоровић из Центра за бебе поводом отварања Саветовалишта за кризне трудноће, као и са Радојком Љубичићем из Међународне иницијативе за забрану абортуса који …23.12.2017.
Будимо људи: мр Мила Тодоровић: Како одабрати праву особу за брак?

Са мр Милом Тодоровић, управницом „Центра за бебе“ разговарамо на тему „Љубав и заљубљеност, како одабрати праву особу за брак“. Гошћа каже да је за добар брак неопходно да партнери деле исте моралне и духовне вредности, да имају исти став према финансијама и да имају истоветан однос према родитељству и …16.12.2017.
Будимо људи: ВДС организује низ акција за помоћ сиромашнима

Извештавамо о најновијим актуелностима из Верског добротворног старатељства које се труди да помогне сиромашнима. Ђакон Бранислав Јоцић говори о великој акцији атартељства и ланца „Супер веро“, Аника Марковић најављује изложбу „Женски базар“ посвећену празнику Детињци, а студенти београдских факултета и ове године прикупљају пакетиће за децу у Србији и региону.09.12.2017.
Будимо људи: др Бојан Цакић о полности и репродуктивном здрављу

Настављамо циклус разговора о браку, породици, рађању и васпитању деце са кардиологом др Бојаном Цакићем, координатором „Савеза за породицу и рађање“ и „Центра за живот“ који са благословом Патријарха Иринеја организује низ предавања у београдским храмовима. Разговарамо о полности и репродуктивном здрављу, а др Бојан истиче да је комплетна породица …02.12.2017.
Будимо људи: Божидар Стојановић: Вратимо се цркви!

Наш гост je Божидар Стојановић, човек коме помаже Верско добротворно старатељство, иначе рођени Београђанин, слободно можемо рећи хроничар улице, неко ко улицу познаје у правом смислу те речи, човек који је био на рубу смрти и човек који „након познања са гркијем животом“ каже да треба да се вратимо цркви.25.11.2017.
Будимо људи: Лекари Милијана Савић и Бојан Цакић

На тему „Значај улоге оца и мајке у формирању здраве личности детета“ разговарамо са педијатром др Милијаном Савић и кардиологом др Бојаном Цакићем који са благословом српског Патријарха Иринеја заједничким снагама реализују циклус предавања „За брак, породицу и рађање“. „Очеви и мајке су незаменљиви када је реч о правилном одрастању …18.11.2017.
Будимо људи: Марија Илић, управница стационара Диљска

Марија Илић, управница стационара Диљска, који је у саставу Геронтолошког центра „Београд“, говори о поменутом дому за старе, као и о сарадњи са Верским добротворним старатељством АЕМ. Чућете топлу причу о дому који врви од живота, у којем се одвија богат друштвени живот корисника и где млади радо свраћају да …11.11.2017.
Будимо људи – др Бојан Цакић: Бела куга – бити или не бити!

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја Савез за породицу и рађање и Центар за живот започели су циклус предавања „За брак породицу и рађање“ у београдским храмовима. Већ је одржано неколико предавања у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској Коси и у земунској Богородичиној цркви. Зато је наш данашњи …