Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

21.10.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 9. део

Из сесије „Систематско рушење историјске и националне свести и етоса код Срба“ у оквиру Симпосиона „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“, одржаног са благословом Патријарха српског Иринеја у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду, слушамо два звучна записа – излагање стручњака из САНУ …13.10.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 8. део

Слушамо излагање Невене Миљановић Петковић, културолога и професора српског језика на тему „Утицај медијске манипулације на формирање природне полности младих кроз „ријалити“ програме и сличне медијске садржаје“. Овај запис је један у низу излагања стручњака на различите теме које се тичу изазова за савремну породицу, а који су се могли …06.10.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 7. део

Са Симпосиона „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ који је одржан у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду доносимо звучне записе са сесије – „Медијски и информациони рат против породице, деце и младих“: излагање ђакона Александра Савића, управника Центра уа проучавање и употребу …28.07.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 6. део

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути на тему очувања материнства и очинства и традиционалне породице као …21.07.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 5. део

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути два записа на тему урушавања институције брака и традиционалне породице …14.07.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 4. део

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути о другој области која говори о демографским подацима – „Разлог …07.07.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 3. део

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути уводну реч Патријарха Иринеја, затим излагања свештеника Арсенија Арсенијевића, свештеника …23.06.2018.
Будимо људи – др Бојан Цакић о скупу у Патријаршији – 2. део

У данашњој емисији доносимо и други део разговора који смо забележили са др Бојаном Цакићем, кардиологом, о дводневном симпозијуму под називом „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. Организатори скупа били су Центар за Живот, на чијем челу је др Цакић и синодално Одељење за …09.06.2018.
Будимо људи – др Бојан Цакић о скупу у Патријаршији – 1. део

У данашњој емисији доносимо први део разговора који смо забележили са др Бојаном Цакићем, кардиологом, о дводневном симпозијуму под називом „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. Организатори скупа били су Центар за Живот, на чијем челу је др Цакић и синодално Одељење за брак, …02.06.2018.
Будимо људи: др Марија Поповић – „Пуна пажња – човеку“

Неуропсихијатар др Марија Поповић, специјалиста епилептолог, нанизала је успешних готово четрдесет година стажа у државним установама и скоро три деценије у здравственом центру Верског добротворног старатељства у Француској 31 у Београду. Садашњи рад ове добротворне организације при Српској Цркви утврђен је великом заслугом проте Љубе кога се са љубављу сећа: …26.05.2018.
Будимо људи: Дан у црквеној кухињи

Провели смо дан у црквеној кухињи Верског добротворног старатељства у Француској улици 31, у центру Београда. За нас ово искуство значи открити Јеванђеље на делу. И да је уствари право служење Богу – бити вредан и служити другоме. Разговорали смо са женама у кухињи које свакога дана добровољно припремају трпезу …28.04.2018.
Будимо људи: – Бошко Вујачић: „Бог даје да даш!“

Народни гуслар Бошко Вујачић и гусларско друштво „Радован Бећировић-Требјешки“ у суботу 28. априла 2018. године од 19 часова, приређују добротворно вече за помоћ породици Миловановић из Београда, у Парохијском дому Светосавског храма на Врачару. О самој породици, начину помоћи, челној глави куће, покојном Крсту Миловановићу, али и о важности чувања …