Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

19.01.2019.
Будимо људи – Милосрдна секција Верског Добротворног Старатељства

Представљамо активности Милосрдне секције Верског Добротворног Старатељства у овом празничном периоду. Разговарамо са Мирославом Полић, Тамаром Joвановић и Небојшом Хусеини, волонтерима Милосрдне секције. Поделили су своје утиске са недавно уприличених посета Институту за ортопедско-хируршке болести „Бањица“, Дому „Драгутин Филиповић Јуса“, Специјалној болници за церебралну парализу и развојну неурологију у саставу …12.01.2019.
Будимо људи – Породица Крсмановић

Гости емисије Будимо људи су Тања и Горан Крсмановић, родитељи седморо деце, који сарађују са ВДС-ом. У студију су им се придружила и њихова деца Теодора, Стефан, Ђорђе, Јован, Филип, Андреј, Анастасија. Брачни пар Крсмановић су, такође, хранитељски пар који је одгајио и двоје мале деце. Обоје истичу да су …05.01.2019.
Будимо људи – Породица Стојиљковић

Гости емисије су Мануела и Зоран Стојиљковић, родитељи једанаесторо деце, који сарађују са Верским Добротворним Старатељством. Њима се придружила и њихова најстарија ћерка Ана. Представљамо чланове породице, разговарамо о њиховој свакодневици, о родитељству као највећем благослову…29.12.2018.
Будимо људи – Владица Опачић

Ово издање емисије „Будимо људи“ посвећујемо хуманитарном раду удружења стоматолога, лекара, медицинских сестара и техничара ,,Здравље Божури“, којe се бави пружањем несебичне медицинске помоћи српском народу на Косову и Метохији. Разговарамо са Владицом Опачићем, председником овог удружења, о акцији ,,Прва помоћ за сваку школу на Косову и Метохији“. Најављујемо наредну …22.12.2018.
Будимо људи – ђакон Бранислав Јоцић – Помоћ вишедетним породицама

Гост емисије „Будимо људи“ је ђакон Бранислав Јоцић, заменик секретара Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке СПЦ. У овој емисији представљамо рад Верског Добротворног Старатељства, чије активности се односе на помоћ вишедетним породицама. Разговарамо о летовањима за вишедетне породице у Грчкој које је Верско добротворно старатељство организовало већ четири године за …15.12.2018.
Будимо људи – јереј Владимир Марковић – ВДС од оснивања до данас

Гост емисије „Будимо људи“ је јереј Владимир Марковић, генерални секретар Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке СПЦ. У овој емисији представљамо рад Верског Добротворног Старатељства, од оснивања до данас, чије активности се трудимо да пропратимо у оквиру нашег програма. Подсећамо се времена оснивања овог црквеног тела, његовог оснивача, блаженопочившег проте Љубе …01.12.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 15. део

У овој, последњој емисији у серијалу звучних белешки са Симпосиона „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“, одржаног у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду, слушамо излагања: професора Здравка Пена и Мирољуба Јефтића, затим свештеника Арсенија Арсенијевића и ђакона Бранислава Јоцића. Записе најављује др …24.11.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 14. део

Слушамо излагања стручњака на Симпосиону „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ (скуп је одржан са благословом Патријарха Иринеја у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018), које најављује др Бојан Цакић – на теме нарушеног здравља као узрока беле куге – слушамо реч др …17.11.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 13. део

Са Симпосиона „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ који је одржан у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду доносимо нове звучне записе – излагања о узроцима примарног и секундарног стерилитета – физички и душевни поремећаји – говорили су ендокринолог проф. др Весна Димитријевић …10.11.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 12. део

Пратимо циклус излагања о утицају лекарске професије на процес беле куге у Србији – звучни записи са Симпосиона на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ (скуп одржан са благословом Патријарха Иринеја у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018). Слушамо излагања гинеколога др …03.11.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 11. део

Са Симпосиона „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ који је одржан у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду доносимо нове звучне записе – у овој емисији чућемо излагања на тему утицаја правне регулативе на брак, породицу и рађање – говоре др Михајло Алић …27.10.2018.
Будимо људи – излагања са скупа у Патријаршији о белој куги – 10. део

Слушамо о факторима који утичу на урушавање традиционалне породице и брака у Србији – говоре др Слободан Јанковић о утицају нових законских решења који се тичу ове теме, затим Драгана Ћорић са Правног факултета у Новом Саду о разводу брака који доводи до нерађања деце. Ово су записи са Симпозијума …