Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

08.06.2019.
Будимо људи – Зоран Јовановић: „Човеку највећа жеља у животу треба да буде спасење душе“

Зоран Јовановић, дугогодишњи волонтер Верског добротворног старатељства, у разговору се присећа протојерејa-ставрофорa хаџи Љубодрагa Петровићa, помиње почетке свог волонтерског рада у ВДС-у, посете болесницима са Милосрдном секцијом и помоћ у Здравственом саветовалишту. Зоран је физиотерапеут, предавач у Медицинској школи „Београд“. Са радошћу и поносом помиње успехе својих ученика. То су …01.06.2019.
Будимо људи – Јеромонах Игнатије (Шестаков): „Милосрђе је лек који исцељује душу“

О милосрђу и сарадњи са ВДС-ом разговарамо са јеромонахом Игнатијем Шестаковим, сабратом московског Сретењског манастира. Преносимо уводник овогодишњег Летописа, из пера јереја Владимира Марковића, генералног секретара ВДС-а, који је Инфо служба СПЦ објавила на својој интернет страници. Позивамо на традиционални 11. Литургијски фестивал, који Актив вероучитеља основних школа Чукарице и …11.05.2019.
Будимо људи – Драгица Атанасковић и Добрила Шордан

У оквиру емисије преносимо како је прослављен Васкрс у Црквеној народној кухињи ВДС, вест коју је пренела и Инфо служба СПЦ на својој интернет страници. Емитујемо разговор са дугогодишњим волонтерима Црквене кухиње. Разговарали смо са Драгицом Атанасковић, која волонтира пуних 10 година. Затекли смо је на улазу у трпезарију Цквене …20.04.2019.
Будимо људи: Информатичар Небојиша Мишевић, дугогодишњи сарадник ВДС-а

Гост емисије „Будимо људи“ информатичар Небојиша Мишевић, дугогодишњи сарадник ВДС-а, говори о милосрдном раду при цркви и представља нови Летопис ВДС-а, чији је он оперативни уредник. „Посебну захвалност упућујемо волонтерима који свакодневно помажу око поделе оброка потребитима при црквеним пунктовима у граду, оним добротворима који тајно (без потписа) уплаћују прилоге …13.04.2019.
Будимо људи – Вера Михајловић и Хаџи Гордана Филиповић

Вера Михајловић и Хаџи Гордана Филиповић говоре о свом вишегодишњем учешћу у мисији Верског добротворног старатељства. Присећају се упечатљивих момената дружења, али и вредног рада. Нарочито су занимљиве анегдоте, као и њихови утисци са поклоничких путовања. Заједно са Бојаном Удовичићем, координатором ВДС-а, говоре о припремама за предстојеће празнике и недавним …30.03.2019.
Будимо људи – Јереј Зоран Керезовић и чланови ВДС-а

Гордана Опсеница и Василије Ковачевић су вишегодишњи сарадници ВДС-а. Бројне посете болницама, старачким домовима, прихватилиштима, прославе Врбице и Васкрса – неке су од тема о којима смо разговарали са њима. Духовник КЦС јереј Зоран Керезовић описује сарадњу са ВДС- ом као велику помоћ и велику подршку.16.03.2019.
Будимо људи – Из Црквене кухиње ВДС-а: Бојана Вучковић, Соња Кузман и Бојан Удовичић

Говоримо о удруженој акцији ЈКП „Инфостан технологије“ и Верског добротворног старатељства. Наиме, уз фебруарски рачун за инфостан, који пристиже средином марта, Београђани ће добити уплатницу којом ће моћи да дају свој прилог и помогну рад Црквене народне кухиње. На ову вест надовезујемо разговор са нашим гостима и њиховој хуманости на …02.03.2019.
Будимо људи: доц. др Чедо Миљевић – сарадник Верског добротворног старатељства

Др Чедо Миљевић, доцент Медицинског факултета на Катедри психијатрије, шеф Диспанзера за одрасле у Институту за ментално здравље у Београду, члан Хиландарског лекарског друштва и сарадник Верског добротворног старатељства, говори о преплитању психијатрије и православља и новим искуствима из здравственог саветовалишта ВДС-а, као и са недавног боравка у Хиландару.16.02.2019.
Будимо људи: Београдски синдикат – Бошко и Феђа

Чланови „Београдског синдиката“ Бошко Ћирковић и Феђа Димовић говоре о настанку песме „Догодине у Призрену“, о недавном боравку на Косову и Метохији, трибинама које су организовали, новим плановима. Истичемо једну од њихових порука: „Духовност је кључни рецепт за нашу обнову“.09.02.2019.
Будимо људи – Волонтери ВДС-а: Душан Ристић и брачни пар Вујаклија

Представљамо вам волонтере Верског добротворног старатељства – Душана Ристића, кошаркаша „Црвене звезде“ и млади брачни пар Вујаклија – Американку Алексу и Србина Лазара, њихове изузетно занимљиве животне приче. То су успешни, образовани, остварени млади људи, који с радошћу учествују у активностима Старатељства. У разговору истичу: „Не можемо волети Бога, а …02.02.2019.
Будимо људи – Мила Викторовић

Гост емисије „Будимо људи“ је председница Кола српских сестара, Мила Викторовић. Разговарамо о историјату овог удружења, српских хероинама које су биле чланице – Љубица Луковић, Надежда Петровић, Мирка Грујић и многим другим. О упорности и самопрегору којим су успеле да се изборе са свим тешкоћама. Такође, помињемо нове активности овог …26.01.2019.
Будимо људи – Александар Мажић

Представљамо вам волонтера Црквене кухиње Верског добротворног старатељства АБК Александра Мажића. Некада човек из Прихватилишта, без крова над главом, без средстава за живот. Данас човек који сам руководи својим животом, окренут вери, традиционалним вредностима, пун наде. Човек чије животно искуство може да инспирише многе који се налазе у тешким ситуацијама. …