Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

18.01.2020.
Будимо људи – Ђакон Бранислав Јоцић о Божићном даривању Верског добротворног старатељства

Традиционално Божићно даривање Верског добротворног старатељства и ове године одржано је са благословом Патријарха српског Г. Иринеја у крипти Храма Светога Саве, где су се окупила деца са посебним благословом, деца из Центра за заштиту деце и одојчади у Звечанској, као и деца из инклузивног хора „Исон“ из Новог Сада. …07.01.2020.
Будимо људи – О. Владимир Марковић поводом Божића

Поводом најрадоснијег хришћанског празника – Рођења Христовог, гост емисије је јереј Владимир Марковић, генерални секретар Верског добротворног старатељства, који поручује: „Не окрећите главу од потребитих људи. Застанимо сви заједно у овом ужурбаном свету, окренимо се око себе, погледајмо кога то имамо око себе и схватимо да су то наши ближњи, …04.01.2020.
Будимо људи – Наставимо да будемо људи!

Гости емисије су ђакон Бранислав Јоцић и волонтери ВДС-а Драгица Атанасковић, Аница Ражнатовић и Милорад Стојановић. Емисију започињемо освртом на Светониколајевску академију и изложбу Женске радне секције ВДС-а одржаним у претходном периоду. Ђакон Бранислав говори о својим почецима у Старатељству, о волонтирању, часовима грчког језика, о првом Божићу са потребитим …21.12.2019.
Будимо људи – Вече посвећено проти Љуби

Емитујемо излагања учесника књижевне вечери посвећене протојереју-ставрофору Љубодрагу Петровићу, дугогодишњем старешини Цркве Светог Александра Невског и секретару Верског добротворног старатељства, а која је одржана 16. децембра 2019.г., у свечаној сали парохијског дома Храма Светога Саве на Врачару. Том приликом је представљен најновији роман Зорана Милојевића „Погурај, ветар” и књига есеја …14.12.2019.
Будимо људи – Аника Марковић

Позивамо на продајну изложбу уникатних радова Женске радне секције Верског добротворног старатељства, која ће се одржати од 20-22. децембра 2019.г., у Француској улици бр. 31. О радовима који ће бити изложени и техникама којима су рађени говори координатор Женске радне секције Верског добротворног старатељства Аника Марковић. Пуних 15 година преноси …07.12.2019.
Будимо људи – Ратко Канлић и Небојиша Мишевић: „Треба пружити наду“

Теолог Ратко Канлић и информатичар Небојиша Мишевић, службеници Верског добротворног старатељства су гости емисије. Говоре о бесплатној здравственој и правној помоћи, као и о бесплатним часовима страних језика, математике и физике, коју Верско добротворно старатељство организује у својим просторијама у Француској улици број 31 (број телефона је 2182-776). „Трудимо се …30.11.2019.
Будимо људи – Мирослава Полић, волонтер ВДС-а: „Смирење које доноси живот“

„Код људи које посећујемо видимо смирење које доноси живот“ – каже Мирослава Полић, дугодишњи члан Милосрдне секције Верског добротворног старатељства о посетама болницама, прихватилиштима и старачким домовима, као и домовима за незбринуту децу. „Не треба да клонемо него да се заједно више молимо и да се бавимо нашим исправљањем“. Мирослава …23.11.2019.
Будимо људи – Порука волонтера ВДС-а Сандре Милутиновић из Дома „Ј. Ј. Змај“

Гост емисије је песникиња Сандра Милутиновић, волонтер ВДС-а. Она годинама живи у Дому „Јован Јовановић Змај“, који припада Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду. Ради у старачком дому. Сандра отворено, искрено, упркос свему – увек са осмехом поручује: „Бог ми је дао снаге и разумевања да могу …16.11.2019.
Будимо људи – Бранка Вучковић, волонтер „Старатељства“

Гост емисије је волонтер Верског добротворног старатељства Бранка Вучковић. Причамо о контакту са волонтерима и са корисницима Црквене кухиње, где је на почетку, пре неколико година Бранка волонтирала. „Пре свега молитва, а онда вредан рад и разговор, дивно дружење. То је посебна врста пријатељства нас волонтера“, помиње Бранка. Затим се …02.11.2019.
Будимо људи – ђакон Бранислав Јоцић из ВДС

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и Mитрополита Китруса, Катерине и Платамона Г. Георгија по први пут ове године у организацији Верског добротворног старатељства и Канцеларије за младе „Св. Фотије“ из Катерине, група омладинаца из Србије је учествовала у европском програму ERASMUS +. О овом кампу говоре ђакон …26.10.2019.
Будимо људи – Митрополит Георгије

Велики пријатељ српског народа из братске Грчке, Митрополит Китруса, Катерине и Платамона г. Георгије, био је гост Радија Слово љубве поводом представљања српског издања његове књиге „18 дана у Конгу – Дневник православног мисионара“ . Митрополит Георгије, уз превођење ђакона Бранислава Јоцића, слушаоцима представља своју књигу, као и дугогодишњу, изузетно …19.10.2019.
Будимо људи – Најновије издање ВДС-а о мисионарењу у Конгу

Најновије издање Верског добротворног старатељства је књига Митрополита Китруса, Катерине и Платамона Г. Георгија „18 дана у Конгу – Дневник православног мисионара“. Уредник издања ђакон Бранислав Јоцић представља ову јединствену књигу о православном мисионарењу у Африци. Како изгледа проповедати Јеванђеље у условима апостолским представиће аутор ове књиге – Митрополит Георгије …