Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

07.12.2019.
Будимо људи – Ратко Канлић и Небојиша Мишевић: „Треба пружити наду“

Теолог Ратко Канлић и информатичар Небојиша Мишевић, службеници Верског добротворног старатељства су гости емисије. Говоре о бесплатној здравственој и правној помоћи, као и о бесплатним часовима страних језика, математике и физике, коју Верско добротворно старатељство организује у својим просторијама у Француској улици број 31 (број телефона је 2182-776). „Трудимо се …30.11.2019.
Будимо људи – Мирослава Полић, волонтер ВДС-а: „Смирење које доноси живот“

„Код људи које посећујемо видимо смирење које доноси живот“ – каже Мирослава Полић, дугодишњи члан Милосрдне секције Верског добротворног старатељства о посетама болницама, прихватилиштима и старачким домовима, као и домовима за незбринуту децу. „Не треба да клонемо него да се заједно више молимо и да се бавимо нашим исправљањем“. Мирослава …23.11.2019.
Будимо људи – Порука волонтера ВДС-а Сандре Милутиновић из Дома „Ј. Ј. Змај“

Гост емисије је песникиња Сандра Милутиновић, волонтер ВДС-а. Она годинама живи у Дому „Јован Јовановић Змај“, који припада Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду. Ради у старачком дому. Сандра отворено, искрено, упркос свему – увек са осмехом поручује: „Бог ми је дао снаге и разумевања да могу …16.11.2019.
Будимо људи – Бранка Вучковић, волонтер „Старатељства“

Гост емисије је волонтер Верског добротворног старатељства Бранка Вучковић. Причамо о контакту са волонтерима и са корисницима Црквене кухиње, где је на почетку, пре неколико година Бранка волонтирала. „Пре свега молитва, а онда вредан рад и разговор, дивно дружење. То је посебна врста пријатељства нас волонтера“, помиње Бранка. Затим се …02.11.2019.
Будимо људи – ђакон Бранислав Јоцић из ВДС

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и Mитрополита Китруса, Катерине и Платамона Г. Георгија по први пут ове године у организацији Верског добротворног старатељства и Канцеларије за младе „Св. Фотије“ из Катерине, група омладинаца из Србије је учествовала у европском програму ERASMUS +. О овом кампу говоре ђакон …26.10.2019.
Будимо људи – Митрополит Георгије

Велики пријатељ српског народа из братске Грчке, Митрополит Китруса, Катерине и Платамона г. Георгије, био је гост Радија Слово љубве поводом представљања српског издања његове књиге „18 дана у Конгу – Дневник православног мисионара“ . Митрополит Георгије, уз превођење ђакона Бранислава Јоцића, слушаоцима представља своју књигу, као и дугогодишњу, изузетно …19.10.2019.
Будимо људи – Најновије издање ВДС-а о мисионарењу у Конгу

Најновије издање Верског добротворног старатељства је књига Митрополита Китруса, Катерине и Платамона Г. Георгија „18 дана у Конгу – Дневник православног мисионара“. Уредник издања ђакон Бранислав Јоцић представља ову јединствену књигу о православном мисионарењу у Африци. Како изгледа проповедати Јеванђеље у условима апостолским представиће аутор ове књиге – Митрополит Георгије …05.10.2019.
Будимо људи – Ђакон Бранислав Јоцић

Верско добротворно старатељство је и ове године организовало летовање за вишедетне породице у Грчкој. Као и ранијих година вођа пута је био ђакон Бранислав Јоцић, гост наше емисије. Осим плажа Паралије, Олимпик бича и Неи Порија, вишедетне породице су посетиле Природњачки музеј, као и Наутички музеј у месту Литохоро. Ђакон …28.09.2019.
Будимо људи – Летњи сабор православне омладине у манастиру Дивљане

Координатор „Центра за живот“ др Бојан Цакић представља Сабор православне омладине, који је организовао “Центар за живот“ и успешно реализовао протеклог јула у манастиру Дивљане, у Епархији нишкој. Овај камп је био и одмор и ходочашће, како сведоче учесници: Лазар Цветковић и Марко Поповић. Гости емисије су и Жељка Којић …21.09.2019.
Будимо људи – О. Владимир Марковић – Летовање ученика Богословија у Грчкој

Благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и Митрополита китруског Г. Георгија већ пету годину за редом наставља се сарадња Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке са Митрополијом Китруса, Катаринија и Платамона у Грчкој. И ове године плод те сарадње је бесплатно летовање за ученике српских богословија у периоду од 8.–18. …29.06.2019.
Будимо људи – Лепосава Петровић – Школа за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“

Лепосава Петровић, директор Основне и средње школе за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“ представља вишегодишњу, изузетно лепу сарадњу са Верским добротворним старатељством која доноси бенефит свима. Недавно су ученици ове школе боравили у топчидерском храму Светих апостола Петра и Павла. Предвођени својом вероучитељицом Дијаном Вуковић четрдесет ученика се причестило на Светој …22.06.2019.
Будимо људи – Југослав Матић

Југослав Матић истиче да је његова породица колективни члан Верског добротворног старатељства. Дугогодишњи је волонтер и члан Здравственог саветовалишта ВДС-а. Познанство са легендарним и вољеним о. Хаџи Љубодрагом Петровићем је одредило пут његове целе породице ка Верском добротворном старатељству. „Отац Љуба је заиста био за нас Отац љубав“ каже Југослав, …