Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

26.10.2013.
Будимо људи – др Иван Радовић

Гост емисије је физичар др Иван Радовић, који говори о Тесли, Његошу, вековном јазу између религије и науке, али и о сарадњи и значају волонтирања у ВДС-у.19.10.2013.
Будимо људи – др Марија Поповић

Гост емисије је доктор медицинских наука Марија Поповић, специјалиста неуропсихијатрије, судски вештак и волонтер Верског добротворног старатељства АЕМ. Докторка говори о раду здравственог саветовалишта, о смирењу које је нашла откад сарађује са добротворним старатељством, али и о актуелним психичким обољењима и проблемима.28.09.2013.
Будимо људи – Задужбина Никола Спасић

У новом издању емисије „Будимо људи“, адвокат Војин Ђекић, управник Задужбине „Никола Спасић“, говори о овом великом трговцу, добротвору и задужбинару, носиоцу највиших црквених и државних одликовања, човеку који је своје огромно материјално богатство оставио – српском народу.21.09.2013.
Будимо људи – Јереј Владимир Марковић

Јереј Владимир Марковић, секретар ВДС-а АЕМ, гостује у данашњем издању емисије „Будимо људи“. О. Владимир говори о новим пунктовима Црквене кухиње који су отворени на Карабурми и Бежанији, о марљивим волонтерима који припремају и до 650 оброка дневно. „Циљ нам је да обезбедимо средства не би ли смо спремили и …14.09.2013.
Будимо људи – др Милијана Савић

Са педијатром др Милијаном Савић разговарамо о васпитању и образовању деце, са нарочитим акцентом на њихову припрему за прва одвајања од породице.07.09.2013.
Будимо људи – мр Виолета Несторов и мр Стеван Несторов

Дипломирани дефектолози мр Виолета Несторов и мр Ставан Несторов, који скоро десет година волонтирају у Верском добротворном старатељству, говоре о врстама сметњи у развоју деце и о могућностима лечења. ,,Најважније је константно и континуирано радити са децом која имају неки проблем у развоју“, каже Стеван Несторов.31.08.2013.
Будимо људи – др Милица Марковић

Са дерматологом др Милицом Марковић разговарамо о раду Дерматолошког саветовалишта при Верском старатељству, о болестима коже, косе и ноктију, као и о превентивним начинима лечења и сузбијања.24.08.2013.
Будимо људи – архитекта Снежана Ковачевић

Са архитектом Снежаном Ковачевић разговарамо о пројекту који је урадила за црквену кухињу, о људима које је подстакла да се укључе у изградњу кухиње у којој се храни више од 250 најсиромашнијих суграђана, али и о њеној везаности за цркву и православље.03.08.2013.
Будимо људи 3. август 2013.

Са Мајом Марковић, професорком француског језика разговарамо о раду секције за француски језик при Верском добротворном старатељству.27.07.2013.
Будимо људи 27. јул 2013.

Гошћа емисије је психолог Ана Покержник са којом разговарамо о раду психолошког саветовалишта при Верском добротворном старатељству.20.07.2013.
Будимо људи 20. јул 2013.

У данашњем издању емисије разговарамо са Мирославом Полић, волонтерком Верског добротворног старатељства, која је говорила о најновијим актуелностима везаним за рад црквене кухиње, као и са адвокатом Зораном Минићем, волонтером правног саветовалишта при поменутом старатељству.13.07.2013.
Будимо људи – Мирослава Полић

Гошћа емисије била је Мирослава Полић, члан Милосрдне секције Верског добротворног старатељства АЕМ, са којом смо разговарали о летњим активностима у црквеној кухињи, али и волонтерима који свакодневно обилазе децу из Звечанске улице.