Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

15.02.2014.
Будимо људи “ Представљање књиге У вери чврсто стојимо“

У Српској Патријаршији, у организацији Верског добротворног старатељства АЕМ, одржано је представљање књиге протонамесника хаџи Небојше Стојадинова „У вери чврсто стој`мо“. О делу су говорили др Предраг Драгутиновић, професор на Православном богословском факултету БУ, протојереј-ставрофор мр Александар Средојевић, парох Светосавског храма на Врачару, и аутор. Захваљујући Мирослави Полић из ВДС-а, …08.02.2014.
Будимо људи – Милка Драгићевић

Милка Драгићевић, професорка математике, држи часове основцима у Верском добротворном старатељству АЕМ. Оно што њу разликује од већине других наставника јесте способност да малишанима приближи градиво и подстакне их да заволе и вежбају математику. Милка говори и о новом методу који је осмислила како би ученици брже савладали компликоване задатке.25.01.2014.
Будимо људи – Бранислав Јоцић

Бранислав Јоцић, који у Верском добротворном старатељству по потреби мења секретара старатељства јереја Владимира Марковића и предаје грчки језик, говори о актуелностима у ВДС-у, часовима грчког језика који је специфичнији и другачији од осталих страних језика и позива све заинтересоване да волонтирају.17.01.2014.
Будимо људи – Ратко Канлић

Теолог Ратко Канлић говори о Божићним активностима Верског добротворног старатељства, о раду Црквене кухиње, о новинама у раду лекара специјалиста, али и помоћи коју старатељство редовно пружа српском живљу на Косову и Метохији.28.12.2013.
Будимо људи – Милан Златар

Др Милан Златар, начелник пријемне службе за ургентну интерну медицину Ургентног центра при Клиничком центру Србије, говори о опасности коронарних болести, инфаркту од кога умире највећи број људи, као и о повишеном крвном притиску. Доктор указује и на узроке који изазивају ове болести, али даје савете како да сваки човек …21.12.2013.
Будимо људи – Аника Марковић

Аника Марковић, која 10 година води Женску секцију у Верском добротворном старатељству АЕМ, најављује две продајне изложбе, чији је приход намењен двема угроженим породицама, и говори о раду секције у којој жене, сем што уче традиционалне занате, налазе и духовни мир.14.12.2013.
Будимо људи – Радмила Лабан

Радмила Лабан, директорка школе за слепе и слабовиде „Вељко Рамадановић“ у Земуну, говори о овој школској установи, ђацима који је похађају, али и о изузетном Вељку Рамадановићу, који је читав свој животни век посветио образовању и едуковању инклузивне деце. Ове године навршава се и 80 година од његовог упокојења. Волонтери …07.12.2013.
Будимо људи – васпитачица Сандра Марунић

Васпитачица Сандра Марунић говори о православном васпитању деце, својим искуствима у раду са најмлађима, њиховој посвећености у првим учењима и интересовањима. Сандра се залаже и за нов приступ васпитавања деце који се разликује од актуелног и који има за циљ да активира и покрене најмлађе.23.11.2013.
Будимо људи – др Александар Рачић

Др Александар Рачић, специјалиста максилофацијалне хирургије и здравственог менаџмента, говори о могућностима лечења деце која болују од тешких болести и о хуманитарним фондовима чија је улога да прикупе новац за операцију тих малишана. Ко у овој држави одлучује колико ће пара бити намењено деци и колико фондова може да буде …16.11.2013.
Будимо људи – Годишња скупштина ВДС-а

У емисији слушате како је било на скупштини Верског добротворног старатељства АЕМ која је одржана 4. новембра 2013. године у свечаној сали Патријаршије. Скупштини су присуствовали Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, председник ВДС-а, г. Милета Радојевић, директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама и бројни свештеници, ђакони …09.11.2013.
Будимо људи – Милан Поповић

Милан Поповић, новинар, аутор серијала „Задња кућа Србија“ на националној телевизији, говори о демографском слому српске нације и могућностима опоравка нашег народа. Серијал „Задња кућа, Србија“ прва је истраживачка емисија на тему „беле куге“ и исељавања из Србије, а на пројекту су ангажовани и стручњаци више института и то из …02.11.2013.
Будимо људи – Радмила Лаловић

Разговарамо са Радмилом Лаловић која води музичко забавиште у Верском добротворном старатељтву. „Веома је важно усмеравати децу од малих ногу да се заинтересују за музику, не да би сви били професионални музичари, већ да би се дружили и заједно градили духовни темељ“, рекла је наша гошћа.