Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

21.06.2014.
Будимо људи – Јелена Радојичић

Катастрофалне поплаве које су задесиле Србију пре месец дана оставиле су велики број људи без крова над главом. Многи су изгубили све шта су имали, према званичним подацима Владе Србије, живот је изгубило 33 људи. Црвени крст Србије се међу првима активирао у циљу да помогне свима којима је помоћ …07.06.2014.
Будимо људи – Студенти Православног богословског факултета

Студенти Православног богословског факултета БУ Бранислав Мићановић и Ненад Срећковић говоре о акцији прикупљања хуманитарне помоћи за угрожено становништво од поплава коју су покренули студенти факултета у сарадњи са више институција и организација, затим о Теокупу, међународном фудбалском такмичењу теолошких факултета, као и о фудбалској секцији ПСД „Света Србија“ чији …17.05.2014.
Будимо људи – Свештеник Василије Војводић

Свештеник Василије Војводић отац једанаесторо деце, духовник при цркви Светог Трифуна на Топчидерском гробљу и секретар Богословског факултета у Београду, поводом Светског дана породице говори са православног становишта о важности и смислу породице.10.05.2014.
Будимо људи – Андријана Шћепановић

О Васкршњим активностима Верског добротворног старатељства говори Андријана Шћепановић, која води пулт црквене кухиње у храму Сабора српских светитеља на Карабурми. Волонтери старатељства су празник над празницима провели у домовима за децу без родитељског старања, специјалној затворској болници, дому за старе, као и у прихватилиштима за одрасле. Андријана говори и …03.05.2014.
Будимо људи – Михаило Макањић

Са благословом српског Патријарха Иринеја хуманитарна организација „Срби за Србе“ постоји већ 9 година и помаже људима којима је помоћ потребна. Основна мисија је помагање многодетних и материјално угрожених породица, како на Косову и Метохији, тако и у бившим југословенским републикама. Михаило Макањић, члан организације, говори о бројним активностима, пројектима …19.04.2014.
Будимо људи – Небојша Миловановић

У светлу Васкршњих празника разговарамо са признатим и познатим драмским уметником Небојшом Миловановићем. Небојша говори о свом послу, улогама које су га прославиле, о остварењима на које није поносан, затим о породици и вери.05.04.2014.
Будимо људи – Мила Викторовић

Мила Викторовић, председница Кола српских сестара, говори о хуманитарним активностима у којима удружење учествује, затим о пријатељству и сарадњи са ВДС-ом, али и о немилом догађају који је недавно потресао ово удружење. Некадашња председница Кола, Љиљана Милојевић Шуловић убијена је у свом стану. Истрага је у току и још нема …29.03.2014.
Будимо људи – Савета Ђорђевић

Савета Ђорђевић, сада појац за певницом у манастиру Архангела Гаврила у Земуну, више од 40 година пева Српске асталске и сватовске песме, чувајући их од заборава. Савета говори о овим песмама, које скоро нико не зна, указује на њихов значај и упозорава да су оне део традиције. Савета говори и …15.03.2014.
Будимо људи – Др Богдан Златар

Др Богдан Златар, интерниста, редовни члан Српске краљевске асоцијације академика, иноватора и научника и носилац ордена Светог Саве, објашњава како човек да сачува крвне судове, водећи притом рачуна о факторима ризика, појашњавајући који су то фактори ризика и како они делују. Др Златар ће говорити и о исхрани, рекреацији, генетским …08.03.2014.
Будимо људи – пуковник Зоран Стојиљковић

Уз помоћ великог броја пријатеља и СПЦ пуковник Зоран Стојиљковић и његова супруга Мануела одгајају једанаесторо деце. У новом издању емисије пуковник Стојиљковић говори о својој многодетној породици, о духовним вредностима које жели да им усади, али и о свом динамичном животном путу, праћеним бројним искушењима, селидбама, променама места боравка. …01.03.2014.
Будимо људи – јереј Владимир Марковић

У сусрет Великом Васкршњем посту, јереј Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства АЕМ, истиче да је милосрђе и чињење добрих дела нарочито важно у време поста и позива све људе који су у могућности да помогну рад Црквене кухиње и придруже се бројним волонтерима старатељства.22.02.2014.
Будимо људи – Волонтери ВДС

Василије Ковачевић, Славица Станковић, Андријана Шћепановић и Стефан Илић, волонтери Верског добротворног старатељства АЕМ, говоре о свом раду у црквеној кухињи и истичу да свако треба да волонтира да би помогао другима али и себи. „Захвалност људи којима дајемо храну је непроценљива и тада знамо да смо на правом путу“, …