Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

07.06.2014.
Будимо људи – Студенти Православног богословског факултета

Студенти Православног богословског факултета БУ Бранислав Мићановић и Ненад Срећковић говоре о акцији прикупљања хуманитарне помоћи за угрожено становништво од поплава коју су покренули студенти факултета у сарадњи са више институција и организација, затим о Теокупу, међународном фудбалском такмичењу теолошких факултета, као и о фудбалској секцији ПСД „Света Србија“ чији …17.05.2014.
Будимо људи – Свештеник Василије Војводић

Свештеник Василије Војводић отац једанаесторо деце, духовник при цркви Светог Трифуна на Топчидерском гробљу и секретар Богословског факултета у Београду, поводом Светског дана породице говори са православног становишта о важности и смислу породице.10.05.2014.
Будимо људи – Андријана Шћепановић

О Васкршњим активностима Верског добротворног старатељства говори Андријана Шћепановић, која води пулт црквене кухиње у храму Сабора српских светитеља на Карабурми. Волонтери старатељства су празник над празницима провели у домовима за децу без родитељског старања, специјалној затворској болници, дому за старе, као и у прихватилиштима за одрасле. Андријана говори и …03.05.2014.
Будимо људи – Михаило Макањић

Са благословом српског Патријарха Иринеја хуманитарна организација „Срби за Србе“ постоји већ 9 година и помаже људима којима је помоћ потребна. Основна мисија је помагање многодетних и материјално угрожених породица, како на Косову и Метохији, тако и у бившим југословенским републикама. Михаило Макањић, члан организације, говори о бројним активностима, пројектима …19.04.2014.
Будимо људи – Небојша Миловановић

У светлу Васкршњих празника разговарамо са признатим и познатим драмским уметником Небојшом Миловановићем. Небојша говори о свом послу, улогама које су га прославиле, о остварењима на које није поносан, затим о породици и вери.05.04.2014.
Будимо људи – Мила Викторовић

Мила Викторовић, председница Кола српских сестара, говори о хуманитарним активностима у којима удружење учествује, затим о пријатељству и сарадњи са ВДС-ом, али и о немилом догађају који је недавно потресао ово удружење. Некадашња председница Кола, Љиљана Милојевић Шуловић убијена је у свом стану. Истрага је у току и још нема …29.03.2014.
Будимо људи – Савета Ђорђевић

Савета Ђорђевић, сада појац за певницом у манастиру Архангела Гаврила у Земуну, више од 40 година пева Српске асталске и сватовске песме, чувајући их од заборава. Савета говори о овим песмама, које скоро нико не зна, указује на њихов значај и упозорава да су оне део традиције. Савета говори и …15.03.2014.
Будимо људи – Др Богдан Златар

Др Богдан Златар, интерниста, редовни члан Српске краљевске асоцијације академика, иноватора и научника и носилац ордена Светог Саве, објашњава како човек да сачува крвне судове, водећи притом рачуна о факторима ризика, појашњавајући који су то фактори ризика и како они делују. Др Златар ће говорити и о исхрани, рекреацији, генетским …08.03.2014.
Будимо људи – пуковник Зоран Стојиљковић

Уз помоћ великог броја пријатеља и СПЦ пуковник Зоран Стојиљковић и његова супруга Мануела одгајају једанаесторо деце. У новом издању емисије пуковник Стојиљковић говори о својој многодетној породици, о духовним вредностима које жели да им усади, али и о свом динамичном животном путу, праћеним бројним искушењима, селидбама, променама места боравка. …01.03.2014.
Будимо људи – јереј Владимир Марковић

У сусрет Великом Васкршњем посту, јереј Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства АЕМ, истиче да је милосрђе и чињење добрих дела нарочито важно у време поста и позива све људе који су у могућности да помогну рад Црквене кухиње и придруже се бројним волонтерима старатељства.22.02.2014.
Будимо људи – Волонтери ВДС

Василије Ковачевић, Славица Станковић, Андријана Шћепановић и Стефан Илић, волонтери Верског добротворног старатељства АЕМ, говоре о свом раду у црквеној кухињи и истичу да свако треба да волонтира да би помогао другима али и себи. „Захвалност људи којима дајемо храну је непроценљива и тада знамо да смо на правом путу“, …15.02.2014.
Будимо људи “ Представљање књиге У вери чврсто стојимо“

У Српској Патријаршији, у организацији Верског добротворног старатељства АЕМ, одржано је представљање књиге протонамесника хаџи Небојше Стојадинова „У вери чврсто стој`мо“. О делу су говорили др Предраг Драгутиновић, професор на Православном богословском факултету БУ, протојереј-ставрофор мр Александар Средојевић, парох Светосавског храма на Врачару, и аутор. Захваљујући Мирослави Полић из ВДС-а, …