Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

06.12.2014.
Будимо људи – Зоран Вукобратовић

Спортски тренер Зоран Вукобратовић објашњава колико су редовне спортске активности важне за здрав живот, затим како пост утиче на физичку кондицију и како се хранити здраво и квалитетно у данима поста.22.11.2014.
Будимо људи – др Милијана Савић

Педијатар др Милијана Савић говори о светињи материнства, о праву мајке да роди, али и детета да се роди. Докторка даје и корисне савете када су у питању трудноћа, порођај, упознавање новорођенчета са православном вером…01.11.2014.
Будимо људи – Никола Дробњаковић

Никола Дробњаковић, уредник издања Задужбине манастира Хиландара и ИК „Бернар“, представља најзанимљивије наслове и најинтригантније руске писце. Сазнаћете зашто су руски и грчки писци хришћанскији од српских, за које идеје су се залагали, зашто су се гнушали лицемерја, а величали милосрђе и колико су страдали да би одбранили своје идеале.25.10.2014.
Будимо људи – Милица Новковић

Зашто су нека деца непристојна, неваспитана, превише бунтовна, непослушна, понекад сурова и пуна неразумевања за све око себе? Зашто сви дечји проблеми извиру из саме породице и који модел васпитавања доводи до најбољих резултата, објашњава Милица Новковић, ауторка чувене књиге „Породични буквар“.18.10.2014.
Будимо људи – Бранислав Јоцић

Бранислав Јоцић, службеник Верског добротворног старатељства, говори о активностима старатељства, црквеној кухињи, плановима, програмима које старатељство организује и апелује на вернике да помогну најсиромашнијима и најугроженијима.11.10.2014.
Будимо људи – Здравко Пено

Који су узроци и последице духовног пада, у чему се огледа морално посрнуће људи, колико је лажни морал укорењен у цркви и да ли црква као тело Христово има капацитете, снаге и моћи да адекватно одговори изазовима унутар ње саме, али и ван цркве? На ова, али и друга слична …04.10.2014.
Будимо људи – Вук Матијашевић

О савременој хришћанској породици, изазовима и искушењима са којима се родитељи сурећу, о важности литургијског живота и васпитавању деце говори вероучитељ Вук Матијашевић, отац четворо деце.27.09.2014.
Будимо људи – Бошко Обрадовић

Гост емисије је Бошко Обрадовић из народног покрета „Двери“ који на Крстовдан у 19 часова са благословом Патријарха Иринеја организује миран и ненасилан протест на Тргу Републике против одржавања тзв. параде поноса. Том приликом биће приказан и руски филм „Содом“, аутора новинара и редитеља Аркадија Мамонтова. Уколико парада ипак буде …20.09.2014.
Будимо људи – Клаус Кенет

Мислилац, пустолов, музичар, филозоф Клаус Кенет поново за слушаоце нашег радија говори о својој прошлости препуној личних падова, грехова, ицидената и открива зашто је православље његова дефинитивна религија. Након римокатолицизма, протестантизма, ислама, хиндуизма, будизма, тероризма, наркоманије православље је Клаусу открило љубав и жудњу за живим Христом.13.09.2014.
Будимо људи – Влајко Пановић

Специјалиста медицинске психологије др Влајко Пановић објашњава који су узроци довели до кризе савремене породице, зашто је све већи број развода, како оно шта медији приказују погубно утиче на децу, зашто чланови породице све мање међусобно разговарају, колико треба да се мењамо једни због других и која је улога православне …06.09.2014.
Будимо људи – Милијана Савић

Педијатар др Милијана Савић говори о болестима које се јављају код малишана, превентиви, начинима лечења и даје корисне савете како да најмлађи што лакше преброде прехладу, грип, бронхитис…12.07.2014.
Будимо људи – Ненад Прелевић

Ненад Прелевић, шеф програма Међународне добротворне православне организације за Србију и Црну Гору, говори о настанку организације, основним циљевима и сарадњи са СПЦ. Поменута хуманитарна организација у највећој мери помаже многострадални српски народ на Косову и Метохији, затим Србе на просторима бивше Југославије, а након катастрофалних мајских поплава које су …