Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

04.04.2015.
Будимо људи – Вања Талески

Вања Талески, управница стационара Диљска, који постоји 55 година и у саставу је Геронтолошког центра „Београд“ од 1986. године, говори о поменутом дому за старе, бројним проблемима, затим објашњава које су разлике између државних и приватних домова, као и о сарадњи са Верским добротворним старатељством АЕМ. Вања позива све људе …28.03.2015.
Будимо људи – Породица Панић

Борка Панић, мајка петоро деце, корисник црквене кухиње и волонтер ВДС-а, са породицом живи у кући без струје, фрижидера, замрзивача и других основних средстава за живот. И у овој емисији молимо све који су у могућности да помогну овој вишечланој породици.21.03.2015.
Будимо људи – Породица Грбић

Екатарина Грбић која је у 9. месецу трудноће , мајка четворо деце, говори о бројним проблемима са којима се сусрећу многодетне породице, о напорима које улаже са супругом не би ли деци обезбедила основне ствари, важности редовног одласка у цркву и драгоцености помоћи коју ВДС пружа њеној породици.14.03.2015.
Будимо људи – Ђакон Бранислав Јоцић

Ђакон Бранислав Јоцић, заменик секретара Верског добротворног старатељства АЕМ, упућује апел вернима да помогну рад црквених кухиња у којима се храни више од 1800 гладних, позива људе добре воље да постану волонтери старатељства и говори о сарадњи и заједничким плановима са милосрдним организацијама Грчке Архиепископије.14.02.2015.
Будимо људи

Како се Верско добротворно старатељство припрема за предстојећи Велики пост, без чије помоћи најугроженији Београђани не би могли да добију ове зиме оброк? Који су циљеви и планови новоформираног Верског старатељства Епархије тимочке? Коме и како да помогнемо и зашто су се ученици средње Архитектонско-техничке школе одрекли џепарца да би …07.02.2015.
Будимо људи – Породица Василијевић

Прошлу емисију посветили смо породици Бошковић из села Мислођин надомак Обреновца која се 15 година бори са сиромаштвом и болешћу. Ове недеље говоримо о породици Василијевић која живи у Раковици, у којој шесторо малишана одраста у вери и љубави, али без основних средстава за живот. Помозимо им!31.01.2015.
Будимо људи – Нинослав Бошковић и Саша Савић

Породица Бошковић из села Мислођин надомак Обреновца више од 10 година бори се са сиромаштвом, немаштином и болешћу. Три брата и њихова мајка Љиљана живе у трошној кући, без купатила, огрева, воде… Сем њиховог рођака Саше Савића нико им не помаже. А потребно им је доста, и адаптација куће, и …17.01.2015.
Будимо људи – Биљана Спасић

Мр Биљана Спасић одржала је у манастиру Подмаине код Будве предавање на тему „Светост материнства“. У новом издању емисије благодарећи радију „Светигора“ слушамо предавање у целини.03.01.2015.
Будимо људи – Аника Марковић, и Вера Ђорђевић

Аника Марковић, која више од10 година води Женску радну секцију у Верском добротворном старатељству АЕМ, и Вера Ђорђевић, дугогодишња чланица секције, најављују традиционалну продајну изложбу чије ће отварање бити у суботу 3. јануара у 19 часова у Српској Патријаршији. Сав приход од продаје намењен је црквеној кухињи. Гошће говоре о …27.12.2014.
Будимо људи – Милица Новковић

Да ли се телесно кажњавање деце поистовећује са физичким насиљем? Зашто је јавност подељена на најаву закона којим се забрањује телесно кажњавање деце? Да ли ће овај закон од родитеља направити жртве, а од деце њихове џелате? Како васпитавање деце и применом „штапа“ али и „шаргарепе“ може постати мито, корупција, …13.12.2014.
Будимо људи – Помозимо болеснима, сиромашнима…

Како Верско добртотворно старатељство, Епархије рашко-призренска и тимочка низом хуманитарних активности помажу најугроженијима сазнаћете у новом издању емисије Будимо људи.13.12.2014.
Будимо људи – професори и ученици Грађевинско-техничке школе

Како ученици средње Грађевинско-техничке школе на Звездари волонтирају у Верском добротворном старатељству, шта их је подстакло на то и да ли их је суочавање са људском патњом натерало да рано спознају шта је живот и које проблеме доноси? У госте нам долазе Драгомир Јанковић, вероучитељ поменуте школе, педагог Дејана Дајесковић-Тимић, …