Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

19.09.2015.
Будимо људи – Радомирка Божиновски

Милосрдна секција Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачкеу више наврата је посетила Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Нови Београд“ . Како ово удружење функционише, како се брине о особама са инвалидитетом и како сви заједно можемо да им помогнемо, теме су о којима разговарамо са председницом удружења Радомирком Божиновски.05.09.2015.
Будимо људи – ВДС, бесплатно летовање за многочлане породице

На позив Митрополита Китруског, Катерине и Платамона Георгија, а по благослову Патријарха српског Иринеја, Верско добротворно старатељство је преко свог ресора за породицу, брак и васпитање организовало бесплатно летовање за многочлане породице у Грчком граду Катерини од 03. до 14. августа. Одабрано је осам вишедетних породица родитеља са децом која …15.08.2015.
Будимо људи – Свештеник Жељко Гардовић

Свештеник Жељко Гардовић, аутор документарног филма „Сами“ који се бави појавом аутизма међу децом. Отац Жељко упозорава да у Србији живи између две и три хиљаде особа са овим неуроразвојним поремећајем. За наш радио о. Жељко открива шта га је подстакло да се бави овим проблемом, како је Владика аустријско-швајцарски …25.07.2015.
Будимо људи – Вероучитељ Ненад Вујић

Вероучитељ Ненад Вујић, који је и аутор сталне рубрике „Сведочанства“ у црквеном гласилу „Парвославни мисионар“, говори о бројним чудима светитеља у данашње време, искуствима верника, лекарима који су нека излечења пацијената објаснили само Божјим чудима и позива све који су у могућности да помогну дечаку Немањи Пешићу да се пробуди …18.07.2015.
Будимо људи – Летовање деце у Баошићима

У новом издању емисије чућете репортажу из Баошића, приморског места у Бококоторском заливу, где летује тренутно 250 малишана из разних крајева Србије. Међу њима је и педесеторо малишана из косовско-метохијских енклава. До средине септембра у Одмаралишту Црвеног Крста у Баошићима ће летовати укупно 2200 деце, углавном основношколског узраста, од којих …11.07.2015.
Будимо људи – Волонтери

Волонтери Верског добротворног старатељства АЕМ Бранка Вучковић, Андријана Шћепановић и Владимир Шестић говоре о свом ангажовању у црквеној кухињи, времену које издвајају да би помогли онима којима је помоћ потребна, али и о Милосрдној секцији у оквиру које сваке недеље обилазе разне установе попут болница, домова, прихватилишта. Волонтери су посебно …20.06.2015.
Будимо људи – Игор Рашула

Игор Рашула, председник хуманитарне организације „Срби за Србе“, која постоји 10 година и која реализује све хуманитарне активности са благословом српског Патријарха Иринеја, говори о многобројним акцијама које организација спроводи, са посебним нагласком на помоћ угроженим многодетним породицама на Косову и Метохији и у другим угроженим Епархијама СПЦ. Игор подсећа …13.06.2015.
Будимо људи – Првослав Николић

Првослав Николић, управник Прихватилишта за стара и одрасла лица, говори о овој установи која збрињава најсиромашније суграђане и која је јединствена не само у Београду већ и у читавој земљи, затим о бројним проблемима у раду, као и о сарадњи са Верским добротворним старатељством, где ће волонтирати када се буде …30.05.2015.
Будимо људи – Ђакон Бранислав Јоцић

Ђакон Бранислав Јоцић из Верског добротворног старатељства и књижевница Светлана Миловановић, копредседница Крфског друштва грчко-српског пријатељства, говоре о заједничким пројектима чији је циљ да помогну нормално функционисање црквених кухиња у којима се храни више од 1800 најугроженијих Београђана. Светлана је ауторка више књига о Првом светском рату, и приход од …16.05.2015.
Будимо људи – Јереј Владимир Марковић

Јереј Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства АЕМ најављује могућност оснивања прихватилишта за старија лица и мајке са децом и нове црквене кухиње и преноси утиске са Годишње скупштине старатељства којом је председавао српски Патријарх Иринеј.09.05.2015.
Будимо људи – Милијана Савић

Недавно је у Београду у организацији Центра за заштиту породице и Покрета Двери одржан међународни скуп под називом „Природна породица и породично друштво – изазови 21. века“. У питању је регионални догађај Светског конгреса породица, први такве врсте у Србији. Испред СПЦ скуп је отворио и благословио Епископ топлички Арсеније. …25.04.2015.
Будимо људи – Дечја радионица за прављење анимираних филмова „Душа“

Од ове године при Верском добротворном старатељству АЕМ СПЦ активна је Дечја радионица за прављење анимираних филмова „Душа“ коју је осмислила, покренула и води Зорана Кипријановић. Ово издање емисије посвећујемо овој радионици, њиховом раду, малишанима који у њој учествују и позивамо остале дечаке и девојчице да се придруже радионици у …