Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

02.01.2016.
Будимо људи – свештеник Влада Марковић

Верско Добротворно Старатељство (ВДС) се стара о нашим најсиромашнијим суграђанима. Како они који немају ближњег проводе један од најрадоснијих хришћанских празника, како им представници старатељства улепшавају Божић и колико је успешна била година за нама за старатељство, питамо свештеника Владу Марковића, секретара ВДС-а. Отац Влада најављује и да ће Владика …26.12.2015.
Будимо људи – Помозимо Мии Торбици, угроженима на Балкану и гладнима у Београду!

Миа Торбица, осмогодишња девојчица, болује од тешког облика леукемије и потребно је скоро 150 000 евра за њено лечење! У акцију помоћи овој девојчици укључили су се српски Патријарх Иринеј, Верско добротворно старатељство, састав „Гудачки Светог Ђорђа“, ОШ „Војвода Радомир Путник“ и многи други. Игор Рашула, председник ХО „Срби за …19.12.2015.
Будимо људи – Мијо Анђић

Данас, на празник Светог Николе, који је био заштитник и сиромашних и убогих,црквењак земунског манастира Светог Архангела Гаврила Мијо Анђић, волонтер ХО „Човекољубље“ СПЦ, говори о милосрађу и неопходности помагања онима којима је помоћ потребна. Манастири Светих 40 мученика Севастијских и Средиште помажу Верском добротворном старатељству, док старатељство редовно обилази …12.12.2015.
Будимо људи – Радмила Грујић

Радмила Грујић је стална сарадница „Православног мисионара“, мисионарског гласила СПЦ за младе, у којем води рубрику о вишедетним хришћанским породицама. Недавно је написала прву збирку духовних песама под називом „Песник логосног свемира“ која је веома успешно представљена у жарковачкој Вазнесењској цркви. Са Радмилом разговарамо о њеном ангажовању у мисионасркој мисији …28.11.2015.
Будимо људи – Марија Дружијанић

Марија Дружијанић је дипломирала и специјализирала оргуље на Факултету музичке уметности у Београду, а сада је докторанткиња на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију. Посебну пажњу посвећује успостављању комуникације са особама са аутизмом па је стога покренула музичку радионицу за децу са аутизмом. Са њом разговарамо о овој радионици и …21.11.2015.
Будимо људи – Ивана Жигон и Косовски божури

Већ пуну деценију драмска уметница Ивана Жигон и ансамбл Косовски божури проносе љубав према Косову и Метохији, Србији и Русији. Поводом десетогодишњице постојања у уторак, 24. новембра у 20 часова у београдском Сава центру они ће приредити музичко-сценски спектакл уз учешће више гостију. Са Иваном Жигон и чланицом ансамбла Мирјаном …14.11.2015.
Будимо људи – др Милијана Савић

Педијатар др Милијана Савић годинама води ресор за породицу, брак и васпитање у оквиру Верског добротворног старатељства. Саветовалиште има за циљ да помогне људима у решавању проблема у породици, браку и васпитању деце. Како ресор функционише, са којим питањима се људи најчешће обраћају докторки и како људима помоћи да што …31.10.2015.
Будимо људи – Активности ВДС-а у октобру

Верско добротворно старатељство АЕМ било је веома активно током месеца октобра. Милосрдна секција посетила је Дом за децу без родитељског старања, оболеле малишане на Институту за онкологију и радиологију, а Народна банка Србије великом донацијом олакшала је рад црквене кухиње. Старатељство свој рад представља и на овогодишњем Сајму књига у …24.10.2015.
Будимо људи – Аника Марковић и Сања Самарџић

Аника Марковић, која 11 година води Женску секцију у Верском добротворном старатељству АЕМ, говори о раду секције у којој жене, сем што уче традиционалне занате, налазе и духовни мир. Са нама је и Сања Самарџић која је 3 године у секцији.17.10.2015.
Будимо људи: Владимир Шавија, Борко ТХЦФ и Милица Бараћ

Велики хуманитарни концерт „За наше Косово и Метохију“ одржаће се 21. октобра на стадиону Црвене Звезде одмах по завршетку утакмице Црвена Звезда – Војводина која почиње у ванредном термину у 17.30. Наступају бројни извођачи: Гордана Лазаревић, група 357, Ивана Жигон и „Косовски божури“- сви са једном жељом – да помогну …03.10.2015.
Будимо људи – Радионица за анимацију Верског Добротворног Старатељства

Зорана Кипријановић и малишани који похађају радионицу за анимацију Верског Добротворног Старатељства награђени су на фестивалу анимираног филма који се одржао у Јагодини са филмом Стефан Високи који приказује живот деспота Стефана Лазаревића виђен дечијим очима. Тим поводом они гостују и данашњој емисији, а Зорана подсећа да Радионица наставља рад …26.09.2015.
Будимо људи: свештеник Зоран Керезовић и ђакон Бранислав Јоцић

Питања „зашто баш ја“, „кад ће ми бити боље“, „када ћу оздравити“, „како да помогнем свом детету/себи“, свакодневно постављају оболели одрасли и деца свештенику Зорану Керезовићу који 9 година служи у капели Светих Козме и Дамјана при Клиничком центру Србије. Отац Зоран сведочи о свом пастирском раду са болеснима, које …