Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

26.03.2016.
Будимо људи – Психотерапеут др Биљана Анђелковић

Циклус емисија о терапијској заједници „Земља живих“, Епархије бачке настављамо разговором са психотерапеутом др Биљаном Анђелковић која је волонтерски редовно обилази и води групну терапију са штићеницима у Брајковцу. Биљана помаже и онима који траже помоћ у Православном пастирско-саветодавном центру АЕМ, такође бесплатно.19.03.2016.
Будимо људи – др Гордана Илић представља програм „Певајмо сви“

Гордана Илић, доктор методике наставе музичке културе, професорка МШ „Јосиф Маринковић“, претходно и 14 година директорка поменуте школе, реализује бројне семинаре, пише уџбенике, годинама се бори да се деца, родитељи и наставници музички образују, осмислила је јединствен бесплатан програм под називом „Певајмо сви“ у Дечјем културном центру. О програму, раду …12.03.2016.
Будимо људи – Донације и акције Верског добротворног старатељства

Данашња емисија је посвећена бројним активностима ВДС-а које је добило вредне донације од различитих дародаваца. Бележимо и посету дневном боравку особа са аутизмом и као и велику акцију београдских основаца за помоћ њиховим другарима на Косову и Метохији. О односу поста и милосрђа говори свештеник Вукашин Милићевић, парох Светосавског Храма …05.03.2016.
Будимо људи – Студенти ПБФ-а Јована, Божидар и Стефан – волонтери ВДС-а

Верско добротворно старатељство АЕМ је остварило одличну сарадњу са студентима Православног богословског факултета БУ који петком волонтирају у Црквеној кухињи при старатељству. Зашто су изразили жељу за волонтирањем, како су се снашли у кухињи, да ли успевају да ускладе волонтириње са академским обавезама и зашто кажу да је у кухињи …27.02.2016.
Будимо људи – Андреј Јовановић

Радио „Слово љубве“ и терапијска заједница „Земља живих“ Епархије бачке, у којој се лече они који имају неку врсту болести зависности, покрећу циклус разговора сваке последње суботе у месецу посвећених раду ове установе. Данас разговарамо са Андрејом Јовановићем, координатором Канцеларије „Земља живих“ о њеном раду, улози и надлежностима.20.02.2016.
Будимо људи – Лепосава Петровић

Школа за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“, у Београду пружа основно, средње образовање и васпитање и предшколско васпитање деце и омладине оштећеног слуха. Како се одвија настава у овој по много чему јединственој школи, са којим проблемима у раду се сусрећу пожртвовани наставници и шта све умеју и могу ученици школе, …06.02.2016.
Будимо људи – Снежана Николић

Данашња емисија је посвећена дому „Дринка Павловић“ у којем су смештена деца без родитељског старања. У дому деца добијају смештај, исхрану, психосоцијалну подршку, здравствену заштиту и друге услуге које имају деца у породицама. Али, што су ти малишани у дому, може ли ова установа да им замени породицу, како се …30.01.2016.
Будимо људи – Сара Илић Горгиев

Са благословом Епископа топличког Арсенија, Верско добротворно старатељство и Управа Храма Светог Саве на Врачару су организовали продајну изложбу „Илустровано житије Светог Саве“ коју можете погледати у Парохијском дому при Храму, а чији је приход од продаје намењен црквеној кухињи у којој се храни више од 1 800 најугроженијих Београђана. …23.01.2016.
Будимо људи – Вера Миланковић

Вера Миланковић, композитор, пијаниста и педагог, редовни професор Факултета музичке уметности Универзитета уметности у Београду, оснивач и руководилац међународног Педагошког форума и један од дародаваца за Божићне и новогодишње пакетиће које Верско добротворно старатељство АЕМ припрема сваке године за малишане. Са гошћом разговарамо о њеном стваралаштву и представљамо јединствени диск …16.01.2016.
Будимо људи – свештеник Бранко Ћурчин, Андреја Јовановић и Драган, бивши штићеник „Земље живих“ 2. део

У светлу Божићних празника наши гости су протојереј Бранко Ћурчин који је духовник православне заједнице „Земља живих“, која је организована са благословом Епископа бачког Иринеја у циљу помагања свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу, онима који болују од неког …16.01.2016.
Будимо људи – Божић на Косову и Метохији

Божићно издање емисије „Будимо људи“ посвећено је нашем народу у јужној српској покрајини. Како славе један од најрадоснијих хришћанских празника, шта их посебно радује, да ли има довољно хране за више од 2 500 гладних и колико им значи Божићни конвој помоћи из Француске, у данима Рождества Христовог говоре јереј …09.01.2016.
Будимо људи – свештеник Бранко Ћурчин, Андреја Јовановић и Драган, бивши штићеник „Земље живих“ 1. део

У светлу Божићних празника наши гости су протојереј Бранко Ћурчин који је духовник православне заједнице „Земља живих“, која је организована са благословом Епископа бачког Иринеја у циљу помагања свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу, онима који болују од неког …