Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

23.07.2016.
Будимо људи: Ђакон Бранислав Јоцић и ђакон Бошко Савић: Летовање вишедетних породица и богослова у Грчку

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја Верско добротворно старатељство преко свог ресора за породицу, брак и васпитање и ове године организује бесплатно летовање за вишечлане породице у Грчкој. Једна група путује за неколико дана, док друга иде у августу месецу. Поред вишедетних породица пут Грчке кренуће и уеници београдске …09.07.2016.
Будимо људи: „Србија за младе“ – организација која промовише лепоте Србије!

Организација „Србија за младе“ која постоји већ 5 година окупља младе у Србији, али и њихове пријатеље из иностранства, у циљу да нашем народу, али и странцима покаже све што је добро и лепо у нашој земљи. Поменута организација реализује и низ пројеката, од којих је неколико везано за Косово …25.06.2016.
Будимо људи – Студенти Стефан Марић и Александар Цвијановић: И следеће године „Тео куп“ је наш!

Фудбалска екипа Православног богословског факултета из Београда поново је освојила, али и одбранила титулу на међународном турниру „Тео куп“ у немачком граду Мајнцу у конкуренцији више од 20 тимова из више европских земаља. То је уједно и први пут да једна екипа освоји три године турнир за редом. Чланови победничког …18.06.2016.
Будимо људи – Помозимо Николи да победи леукемију!

Део емисије посвећен је актуелностима из ВДС-а. Велики број добротвора помаже донацијама старатељство у којем се храни и до 2000 најсиромашнијих суграђана. Милосрдна секција је веома активна, па су волонтери посетили најстарије суграђане у Дому Стационару у Диљској, али и Дом за одрасла инвалидна лица у Земуну. Разговарамо са др …21.05.2016.
Будимо људи – Помозимо Србима у Метохији и подржимо особе са сметњама у развоју!

У сарадњи са Епархијом рашко-призренском и народним кухињама на Косову и Метохији, Српска фондација добрих људи света прикупља добровољне прилоге како би обезбедила млеко деци у метохијским енклавама. Удружење „Живимо заједно“, које постоји више од 18 година, има одличну сарадњу са СПЦ и Верским добротворним старатељством. Удружење помаже особама са …14.05.2016.
Будимо људи – Игор Рашула: Помозимо вишедетним породицама!

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ која постоји 11 година и своју мисију помагања угроженима реализује са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, тренутно спроводи неколико пројеката помоћи нашем народу у земљи и региону, али је неопходно да се и ми укључимо и да колико ко може и како може, помогне …02.05.2016.
Будимо људи – ђакон Бранислав Јоцић, Васкршња емисија

Поводом Васкршњих празника, гост емисије је ђакон Бранислав Јоцић из Верског добротворног старатељства, са којим разговарамо о празнику, активностима старатељства, награди Града Београда, учешћу на међународном „Витез фесту“, као и о бројним хуманитарним акцијама помоћи потребитима, међу којима се посебно истичу сарадња са болничким установама, домовима за стара лица, затворским …30.04.2016.
Будимо људи – свештеник Александар Новаковић: Само вера на делу лечи!

Уочи Божића терапијска заједница „Земља живих“, Епархије бачке и наш радио покренули су циклус разговора посвећен овој заједници у којој се са благословом Митрополита загребачко-љубљанског Порфирија и Епикопа бачког Иринеја лече оболели од болести зависности. Сваке последње суботе у месецу разговарамо са свештеницима, лекарима, штићеницима, свима који чине ову јединствену …23.04.2016.
Будимо људи – Помозимо болесној деци!

Верско добротворно старатељство је добило награду Града Београда за херојско дело, о чему за наш радио говори секретар старатељства јереј Владимир Марковић. ВДС учествује данас и сутра на мултимедијалном спектаклу „Витез фест“, потврђује Зорана Кипријановић, која води радионицу за анимацију „Душа“. Ђакон Бранислав Кеџић позива Београђане да купе дрвена јаја, …16.04.2016.
Будимо људи – Помозимо оболелим малишанима, будимо људи!

Са благословом Патријарха српског Иринеја Богословија Светог Саве из Београда и Основна школа „Алекса Шантић“ из Калуђерице организују добротворну акцију „Будимо људи“ за Дечје одељење Института за онкологију и радиологију Србије. Иницијатор акције је Анита Илић, професор верске наставе у Основној школи „Алекса Шантић“. Ђакон Бранислав Кеџић, професор у београдској …09.04.2016.
Будимо људи – др Сергеј Чесноков и Раде Љубичић: Славимо живот!

Историчар др Сергеј Чесноков, вођа сверуске организације „За живот“ и ове године је учествовао у Благовестној литији која се организује трећу годину за редом са благословом српског Патријарха Иринеја. Госта питамо шта данашња Русија предузима по питању забране абортуса, колико је близу или далеко од доношења закона којим би се …02.04.2016.
Будимо људи: Радојко Љубичић: Подржимо живот, забранимо абортус

Трећа Благовестна литија за забрану абортуса са Благословом Његове светости Патријарха Иринеја биће на Благовести 7. априла после Литургије на релацији: Саборна Црква – Народна Скупштина – Храм Светог Саве. Поред традиционалне литије која је у славу живота, а против греха чедоморства, најављујемо предавање о материнству, филм о Светој Гори …