Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

26.11.2016.
Будимо људи: Активности ВДС-а, кардиолог др Бојан Цакић о борби против абортуса

Верско добротворно старатељство организовало је пре више од месец дана симпосион под називом „Светиња живота и подршка рађању“ у парохијском дому при Светосавском храму. Скуп је благословио и отворио Патријарх српски Иринеј. О значају сабрања говоре др Бојан Цакић и др Милијана Савић. Преносимо и најновије вести из старатељства и …19.11.2016.
Будимо људи: Јована Кулић представља организацију „Радост деци“

Хуманитарна организација „Радост деци“ помаже инклузију деце и младих са сметњама у интелектуалном развоју у друштву и то чини путем бројних акција и програмских активности. О овој јединственој организацији разговарамо са директорком организације Јованом Кулић.12.11.2016.
Будимо људи – Мила Тодоровић, управница центра „За бебе“: Жене не знају да се органи бебе формирају у првим недељама трудноће!

Мила Тодоровић, управница Центра за репродуктивну етику „За бебе“, говори о овој установи која већ четири године бесплатно саветује девојке, жене и њихове партнере у ситуацији нежељене или кризне трудноће. Центар „За бебе“ је недавно са Верским добротворним старатељством АЕМ сарађивао на Симпосиону „Светиња живота и подршка рађању“, који је, …29.10.2016.
Будимо људи: Студенти Богословског факултета помажу оболелој деци

Студенти Православног богословског факултета, Стефан Зељковић и Јелена Љубеновић, позивају колеге и све људе добре воље да им се придруже у хуманитарној акцији која траје до Никољдана. Прикупљају се пакетићи са играчкама и слаткишима за оболеле малишане од церебралне парализе. Студенти говоре и о другим акцијама које реализују у договору …22.10.2016.
Будимо људи: Помозимо Александру Новаковићу да победи лимфом!

Двадесеттрогодишњи Александар Новаковић болује од веома тешке малигне болести – лимфома! Спас ће потражити у Немачкој код чувене докторке Надежде Басаре, али му је за лечење потребно још 60000 евра. Времена има мало, стога ђакон Радомир Маринковић, вероучитељ у VII београдској гимназији, моли све људе који су у могућности да …15.10.2016.
Будимо људи – др Љиљана Станковић: Не одвајајмо мајке од превремено рођених беба!

Због све присутнијег одвајања мајки од превремено рођених беба у нашим породилиштима, др Љиљана Станковић, неонатолог ГАК „Народни фронт“, се бори да се мајкама омогући да буду дуже са својим бебама јер је њихово одвајање нехумано и штетно. Како решити овај проблем, да ли докторка има подршку својих колега, каква …08.10.2016.
Будимо људи: „Србија за младе“ позива на славу Пећке Патријаршије

Организација „Србија за младе“ постоји већ 5 година и окупља младе у Србији, али и њихове пријатеље из иностранства, у циљу да нашем народу, али и странцима, покаже све што је добро и лепо у нашој земљи. Давор Гаврановић из поменуте организације најављује поклоничко путовање на Косово и Метохију, са …01.10.2016.
Будимо људи – Стоп бацању хране, активности ВДС-а, православна породица

У данашњој емисији извештавамо о активностима Верског добротворног старатељства које је подржало акцију компаније Беко под називом „Стоп бацању хране“. Волонтери Милосрдне секције обишли децу без родитељског старања у дому „Јован Јовановић Змај“, као и старије суграђане у стационару „Рудо“. Свештеник Александар Јовановић говори о искушењима породице у православном браку …17.09.2016.
Будимо људи – др Милијана Савић: Боримо се свим снагама против беле куге!

Недавно је у Москви одржан 7. по реду фестивал социјалних технологија за заштиту породичних вредности под називом „За живот“. Учествовало је преко 500 делегата, 168 организација из 150 градова и 6 земаља: Русије, Белорусије, Литваније, Абхазије, Украјине и Србије. Србију је представљала седмочлана делегација у којој су била, између осталих, …10.09.2016.
Будимо људи – Милош Симовић: Помозимо угроженим породицама, укључимо се у пројекат „Тројка из блока“!

ХО „Срби за Србе“ многобројним пројектима апелује на све људе добре воље да помогну угроженим породицама са четворо и више деце како би им олакшали тежак живот и борбу за егзистенцију. Један од веома успешних пројеката је „Тројка из блока“, хуманитарни спортско-забавни турнир у брзом шутирању тројки који се реализује …03.09.2016.
Будимо људи – др Милијана Савић о агресији и насиљу међу децом

Педијатар др Милијана Савић годинама води Ресор за породицу, брак и васпитање у оквиру ВДС-а, а налази се на челу организације „Помоћ породици“. Докторка кроз саветовалиште помаже људима да разреше проблеме у породици, браку и васпитању деце, што је један од најосетљивијих животних сегмената. Један од проблема са којима се …30.07.2016.
Будимо људи – Волонтерке ВДС-а: Помозимо, наше мало је некима некад и све!

Волонтерке Верског добротворног старатељства Вера Михајловић, Бранка Вучковић и Милица Хаџи-Тановић и поред пословних и приватних обавеза са задовољством издвајају мало свог слободног времена како би помогле гладнима или деци и одраслима на лечењу у болницама, у домовима, свратиштима и позивају људе да се придруже великој црквеној породици у старатељству. …