Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

08.01.2017.
Будимо људи: Божић у „Земљи живих“

Празничну емисију посвећујемо заједници „Земља живих“ која помаже свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу, онима који болују од неког облика болести зависности. Да је излечење могуће и да је могуће поново стати на ноге, доказују и наши данашњи гости …07.01.2017.
Будимо људи: „Наши Срби“ из Чикага дарују Србе у матици

Током Божићних празника, као што смо то чинили и претходних година, разговарамо са представницима Верског добротворног старатељства који неуморно уз много труда и љубави брину о онима који су сиромашни, немоћни, болесни, остављени и заборављени од свих. Старатељство то чини уз помоћ бројних пријатеља дародаваца, од којих посебно место заузима …24.12.2016.
Будимо људи – Свештеник Владимир Марковић о активностима ВДС-а, Нефели Папуцаки позива на часове грчког језика у ВДС

У данашњој емисији јереј Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства, говори о великој Никољданској акцији, којом је старатељство помогло вишедетне породице, док Нефели Папуцаки позива на бесплатне часове грчког језика сваке среде од 17 до 19 часова. Студенти Православног богословског факултета и ХО „Срби за Србе“ позивају све који могу …17.12.2016.
Будимо људи: Студенти Београдског универзитета прикупљају пакетиће за сиромашну децу

Студенти београдских факултета организовали су неколико хуманитарних акција помоћи сиромашној деци како би их обрадовали за празнике. Најстарија студентска фондација „Осмех на дар“ и ове године прикупља пакетиће за малишане, као и студентски парламент Православног богословског факултета. Академци Стефана Радић и Стефан Зељковић позивају све који могу да помогну.03.12.2016.
Будимо људи: Др Радмила Шехић, лекар који лечи поезијом

Др Радмила Шехић је више од три деценије лекар у Хитној помоћи. Поред свог одговорног, захтевног, тешког и стресног занимања, она је и председница Удружења лекара-писаца „Видар“, које чине даровити лекари који пишу, сликају, глуме, свирају. Са гошћом разговарамо о њеној служби, свакодневним тешкоћама, о удружењу које успешно води у …26.11.2016.
Будимо људи: Активности ВДС-а, кардиолог др Бојан Цакић о борби против абортуса

Верско добротворно старатељство организовало је пре више од месец дана симпосион под називом „Светиња живота и подршка рађању“ у парохијском дому при Светосавском храму. Скуп је благословио и отворио Патријарх српски Иринеј. О значају сабрања говоре др Бојан Цакић и др Милијана Савић. Преносимо и најновије вести из старатељства и …19.11.2016.
Будимо људи: Јована Кулић представља организацију „Радост деци“

Хуманитарна организација „Радост деци“ помаже инклузију деце и младих са сметњама у интелектуалном развоју у друштву и то чини путем бројних акција и програмских активности. О овој јединственој организацији разговарамо са директорком организације Јованом Кулић.12.11.2016.
Будимо људи – Мила Тодоровић, управница центра „За бебе“: Жене не знају да се органи бебе формирају у првим недељама трудноће!

Мила Тодоровић, управница Центра за репродуктивну етику „За бебе“, говори о овој установи која већ четири године бесплатно саветује девојке, жене и њихове партнере у ситуацији нежељене или кризне трудноће. Центар „За бебе“ је недавно са Верским добротворним старатељством АЕМ сарађивао на Симпосиону „Светиња живота и подршка рађању“, који је, …29.10.2016.
Будимо људи: Студенти Богословског факултета помажу оболелој деци

Студенти Православног богословског факултета, Стефан Зељковић и Јелена Љубеновић, позивају колеге и све људе добре воље да им се придруже у хуманитарној акцији која траје до Никољдана. Прикупљају се пакетићи са играчкама и слаткишима за оболеле малишане од церебралне парализе. Студенти говоре и о другим акцијама које реализују у договору …22.10.2016.
Будимо људи: Помозимо Александру Новаковићу да победи лимфом!

Двадесеттрогодишњи Александар Новаковић болује од веома тешке малигне болести – лимфома! Спас ће потражити у Немачкој код чувене докторке Надежде Басаре, али му је за лечење потребно још 60000 евра. Времена има мало, стога ђакон Радомир Маринковић, вероучитељ у VII београдској гимназији, моли све људе који су у могућности да …15.10.2016.
Будимо људи – др Љиљана Станковић: Не одвајајмо мајке од превремено рођених беба!

Због све присутнијег одвајања мајки од превремено рођених беба у нашим породилиштима, др Љиљана Станковић, неонатолог ГАК „Народни фронт“, се бори да се мајкама омогући да буду дуже са својим бебама јер је њихово одвајање нехумано и штетно. Како решити овај проблем, да ли докторка има подршку својих колега, каква …08.10.2016.
Будимо људи: „Србија за младе“ позива на славу Пећке Патријаршије

Организација „Србија за младе“ постоји већ 5 година и окупља младе у Србији, али и њихове пријатеље из иностранства, у циљу да нашем народу, али и странцима, покаже све што је добро и лепо у нашој земљи. Давор Гаврановић из поменуте организације најављује поклоничко путовање на Косово и Метохију, са …