Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

20.04.2020.
Будимо људи – О. Владимир Марковић о Васкрсу 2020. у ВДС-у

„Васкрс прослављамо са великом радошћу у срцу, али и са тугом због чињенице да не можемо да будемо у заједници са свима онима са којима бисмо то желели, зато што смо сви погођени овом самоизолацијом. Помажемо људима кроз разне видове, али све наше помоћи се сабирају у једну – да …28.03.2020.
Будимо људи – Активности ВДС-а током ванредног стања

У скла­ду са миси­јом СПЦ, у овом вео­ма тешком тре­нут­ку за све ста­нов­ни­ке Срби­је због пандемије коро­на виру­са, Вер­ско добро­твор­но ста­ра­тељ­ство је покре­ну­ло низ акци­ја који­ма пома­же и пома­га­ће нај­у­гро­же­ни­је поро­ди­це и поје­дин­це у Архи­е­пи­ско­пи­ји бео­град­ско-кар­ло­вач­кој и у дру­гим епар­хи­ја­ма СПЦ у Срби­ји. Управо о тим најновијим активностима извештавамо и …07.03.2020.
Будимо људи – Бранка Мирковић

О сарадњи са Верским добротворним старатељством говори волонтер Бранка Мирковић, професор италијанског језика и новинар. Бесплатне часове италијанског језика Бранка држи једном недељно у просторијама ВДС-а у Француској улици бр. 31. Од Филолошке гимназије почиње интересовање за италијански језик, које је код Бранке покренула љубав према италијанској уметности, највише сликарству, …29.02.2020.
Будимо људи – Светосимеоновски концерт ВДС-а

У навечерје празника Светог Симеона Мироточивог, у уторак, 25. фебруара 2020. године, са благословом Патријарха српског Иринеја, Верско добротворно старатељство организовало је на Православном богословском факултету, Светосимеоновски концерт на којем је наступио хор и оркестар Музичке школе из грчког града Катерини. „Овај концерт је био покушај да искажемо малу захвалност …22.02.2020.
Будимо људи – Најава Светосимеоновског концерта

Ђакон Бранислав Јоцић из ВДС-а најављује предстојећи Светосимеоновски концерт, који Верско добротворно старатељство са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, организује 25. фебруара 2020. г., у главном амфитеатру Православног богословског факултета са почетком у 18 часова, а на коме ће наступити хор и оркестар Музичке школе из града Катерини. …08.02.2020.
Будимо људи – Виолета Ћурчин

Зашто се придружила Милосрдној секцији Верског добротворног старатељства и како проводи време волонтирајући у Црквеној кухињи открива нам Виолета Ћурчин. Истиче пожртвованост вероучитеља који доводе своје ученике у Старатељство и поручује свима да се придруже овој милосрдној мисији: „Зашто смо успавани за Бога од кога очекујемо да нам да пуноћу …01.02.2020.
Будимо људи – Олгица Костић: „Старатељство је школа над школама“

Већ седам година Олгица Костић волонтира у Црквеној кухињи Верског добротворног старатељства. Она са осмехом поручује: „Сваки дан се учим смирењу од људи који долазе у Црквену кухињу. Ми смо једна велика породица! Дајем целу себе, а мени Бог стотруко враћа“. Истиче подршку своје деце и то да је у …18.01.2020.
Будимо људи – Ђакон Бранислав Јоцић о Божићном даривању Верског добротворног старатељства

Традиционално Божићно даривање Верског добротворног старатељства и ове године одржано је са благословом Патријарха српског Г. Иринеја у крипти Храма Светога Саве, где су се окупила деца са посебним благословом, деца из Центра за заштиту деце и одојчади у Звечанској, као и деца из инклузивног хора „Исон“ из Новог Сада. …07.01.2020.
Будимо људи – О. Владимир Марковић поводом Божића

Поводом најрадоснијег хришћанског празника – Рођења Христовог, гост емисије је јереј Владимир Марковић, генерални секретар Верског добротворног старатељства, који поручује: „Не окрећите главу од потребитих људи. Застанимо сви заједно у овом ужурбаном свету, окренимо се око себе, погледајмо кога то имамо око себе и схватимо да су то наши ближњи, …04.01.2020.
Будимо људи – Наставимо да будемо људи!

Гости емисије су ђакон Бранислав Јоцић и волонтери ВДС-а Драгица Атанасковић, Аница Ражнатовић и Милорад Стојановић. Емисију започињемо освртом на Светониколајевску академију и изложбу Женске радне секције ВДС-а одржаним у претходном периоду. Ђакон Бранислав говори о својим почецима у Старатељству, о волонтирању, часовима грчког језика, о првом Божићу са потребитим …21.12.2019.
Будимо људи – Вече посвећено проти Љуби

Емитујемо излагања учесника књижевне вечери посвећене протојереју-ставрофору Љубодрагу Петровићу, дугогодишњем старешини Цркве Светог Александра Невског и секретару Верског добротворног старатељства, а која је одржана 16. децембра 2019.г., у свечаној сали парохијског дома Храма Светога Саве на Врачару. Том приликом је представљен најновији роман Зорана Милојевића „Погурај, ветар” и књига есеја …14.12.2019.
Будимо људи – Аника Марковић

Позивамо на продајну изложбу уникатних радова Женске радне секције Верског добротворног старатељства, која ће се одржати од 20-22. децембра 2019.г., у Француској улици бр. 31. О радовима који ће бити изложени и техникама којима су рађени говори координатор Женске радне секције Верског добротворног старатељства Аника Марковић. Пуних 15 година преноси …