Будимо људи

Радио „Слово љубве”

Емисија „Будимо људи” радија Слово љубве Архиепископије београдско-карловачке посвећена харитативним активностима Верског добротворног старатељства. Премијерно се емитује суботом у 11:00 часова и репризно недељом у 21:00.

07.01.2021.
Будимо људи – О. Владимир Марковић: Не плашимо се да се обраћамо Господу

„Не плашимо се да обраћамо Господу, који нам упућује оне речи које звоне од постанка света – да ће се спасти онај који издржи. Не бринимо за оно шта је око нас него шта је у нама“, рекао је јереј Владимир Марковић, генерални секретар Верског добротвог старатељства АЕМ у Божићном …11.07.2020.
Будимо људи – Харитативна мисија СПЦ у Црној Гори

Представљамо харитативну мисију СПЦ у Митрополији црногорско-приморскe кроз разговор са протојерејем Бранком Вујачићем, управником Добротворног фонда „Човекољубље“ при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, затим координатором овог фонда у Митрополији црногорско-приморској јерејем Владимиром Милуновићем, као и са управником Народне кухиње, која постоји од 2010. године при Саборном храму Христовог Васкрсења …13.06.2020.
Будимо људи – Чудо Појаса Пресвете Богородице

„Чудо је објава Божија у нашем животу, бљесак из Царства Небеског, коме сви тежимо и које сви очекујемо“, поручује ђакон Бранислав Јоцић из Верског добротворног старатељства, чије најновије издање представљамо. У питању је књига „Чудо Појаса Пресвете Богородице“ архимандрита Јефрема, игумана манастира Ватопед, који је у предговору истакао: „Желимо да …23.05.2020.
Будимо људи – прота Дарко Пејић: Да загрлимо једни друге!

Протојереј-ставрофор Дарко Пејић, старешина храма св. Апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу и координатор црквено-народне кухиње „Милева Војводић“ у Бијелом Пољу, говори за наш радио о историјату и раду ове важне харитативне установе Епархије будимљанско-никшићке СПЦ у Црној Гори. Поред хране која се свакодневно припрема за више од 90 …09.05.2020.
Будимо људи – Ђакон Бранислав Јоцић о раду ВДС-а током ванредног стања

„Број корисника се у великој мери проширио. У ово време ванредних околности јављали су нам се људи који су остали без посла, без средстава за живот, али врло брзо смо организовали нов систем рада и навикли смо се да тако функционишемо“, говори ђакон Бранислав Јоцић о новимана у раду ВДС-а, …20.04.2020.
Будимо људи – О. Владимир Марковић о Васкрсу 2020. у ВДС-у

„Васкрс прослављамо са великом радошћу у срцу, али и са тугом због чињенице да не можемо да будемо у заједници са свима онима са којима бисмо то желели, зато што смо сви погођени овом самоизолацијом. Помажемо људима кроз разне видове, али све наше помоћи се сабирају у једну – да …28.03.2020.
Будимо људи – Активности ВДС-а током ванредног стања

У скла­ду са миси­јом СПЦ, у овом вео­ма тешком тре­нут­ку за све ста­нов­ни­ке Срби­је због пандемије коро­на виру­са, Вер­ско добро­твор­но ста­ра­тељ­ство је покре­ну­ло низ акци­ја који­ма пома­же и пома­га­ће нај­у­гро­же­ни­је поро­ди­це и поје­дин­це у Архи­е­пи­ско­пи­ји бео­град­ско-кар­ло­вач­кој и у дру­гим епар­хи­ја­ма СПЦ у Срби­ји. Управо о тим најновијим активностима извештавамо и …07.03.2020.
Будимо људи – Бранка Мирковић

О сарадњи са Верским добротворним старатељством говори волонтер Бранка Мирковић, професор италијанског језика и новинар. Бесплатне часове италијанског језика Бранка држи једном недељно у просторијама ВДС-а у Француској улици бр. 31. Од Филолошке гимназије почиње интересовање за италијански језик, које је код Бранке покренула љубав према италијанској уметности, највише сликарству, …29.02.2020.
Будимо људи – Светосимеоновски концерт ВДС-а

У навечерје празника Светог Симеона Мироточивог, у уторак, 25. фебруара 2020. године, са благословом Патријарха српског Иринеја, Верско добротворно старатељство организовало је на Православном богословском факултету, Светосимеоновски концерт на којем је наступио хор и оркестар Музичке школе из грчког града Катерини. „Овај концерт је био покушај да искажемо малу захвалност …22.02.2020.
Будимо људи – Најава Светосимеоновског концерта

Ђакон Бранислав Јоцић из ВДС-а најављује предстојећи Светосимеоновски концерт, који Верско добротворно старатељство са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, организује 25. фебруара 2020. г., у главном амфитеатру Православног богословског факултета са почетком у 18 часова, а на коме ће наступити хор и оркестар Музичке школе из града Катерини. …08.02.2020.
Будимо људи – Виолета Ћурчин

Зашто се придружила Милосрдној секцији Верског добротворног старатељства и како проводи време волонтирајући у Црквеној кухињи открива нам Виолета Ћурчин. Истиче пожртвованост вероучитеља који доводе своје ученике у Старатељство и поручује свима да се придруже овој милосрдној мисији: „Зашто смо успавани за Бога од кога очекујемо да нам да пуноћу …01.02.2020.
Будимо људи – Олгица Костић: „Старатељство је школа над школама“

Већ седам година Олгица Костић волонтира у Црквеној кухињи Верског добротворног старатељства. Она са осмехом поручује: „Сваки дан се учим смирењу од људи који долазе у Црквену кухињу. Ми смо једна велика породица! Дајем целу себе, а мени Бог стотруко враћа“. Истиче подршку своје деце и то да је у …