Божићно даривање

Као што је Витлејемска звезда оне ноћи када се Богомладенац у пећини родио од Пресвете Дјеве Марије, водила мудраце са истока да му се поклоне и принесу дарове злато, тамјан и смирну тако је иста она звезда као пропламсај Божије љубави и заштите, под куполом нашег заветног храма Светог Саве, окупила 1.000 деце на Божићно даривање СПЦ.
Са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Порфирија, Верско добротворно старатељство Архиепископије београдскокарловачке у сарадњи са Храмом Светог Саве и Одбором за Верску наставу већ пету годину за редом организује Божићно даривање наше најмање браће, надовезујући се на Христове речи: Пустите децу да долазе к мени јер таквих је Царство Божије. Окупила су се деца без родитељског старања, деца самохраних родитеља, деца из вишедетних породица и деца корисника Црквене кухиње.
Вечерас је посебно за ову прилику да би била са њима допутовала из Америке из Чикага Госпођа Кејти- Катарина Фенслоу. Она је са својом организацијом „Наши Срби“ дугогодишњи сарадник Верског добротворног старатељства. Обезбедила је поклоне, пакетиће. Иако живи далеко она не заборавља одакле се отиснула у далеки свет те нам се редовно враћа помажући велики број наших вишедетних породица.
Помоћ око Божићног даривања пружили су и породица Кевиш, Коло српских сестара Београд и Шабачка млекара.
Поклоне деци је поделио Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије са својим викарним епископима: ремезијанским Стефаном, топличким Јеротејем, хвостанским Јустином и марчанским Савом у присуству министарке за рад и социјална питања Дарије Кисић-Тепавчевић. Програм свечане Академије водили су Лазар Марковић и Лазар Трипковић а дечији Хор Славујчићи под вођством сестара Добовић је својим анђелским појањем увеличао програм.