Божић у Црквеној кухињи

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

У кухињи Верског добротворног старатељства и ове године је било као у кошници. На Бадњи дан волонтери су марљиво спремили више од 1500 божићних пакета хране. Подела оброка је почела сутрадан, на дан Божића, тачно у подне. Велика хладноћа и глад су кориснике кухиње натерали да се много раније саберу и направе ред испред ВДС-а. Због такве ситуације волонтери су се потрудили да им чекање олакшају топлим чајем, куваним вином, али и врућим уштипцима.

Ове године оброке су поделили Његово Преосвештенство Владика топлички г. Арсеније и донатор божићног ручка председница хуманитарне организације „Наши Срби – Our Sеrbs“ госпођа Кети Фенслоу из Чикага.

Уз радосни поздрав „Мир Божји – Христос се роди!“ и божићне честитке оброци су врло брзо подељени. Треба рећи и то да је добротвор приредио изненађење за кориснике Црквене кухиње. Поред божићног оброка који се састојао од печења, куваних јаја, сира, салате, хлеба и слаткиша, на излазу из кухиње сви корисници су добили и по зимску капу и рукавице. Да им се срца угреју.