Београдски пензионери певали у част Руског Цара

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

У четвртак, 7. јуна са почетком у 10 часова, у Дому за стара лица „Бежанијска коса“ отворена је изложба фотографија о последњем руском Цару, Николају II Романову, и његовој породици.

Изложба је организована у заједничкој сарадњи Дома за стара лица „Бежанијска коса“, Верског добротворног старатељства, српске верзије портала Православие.ру и студија „Руски Цар“.

Присутнима , међу којима је било доста корисника услуга Центра за стара лица, уводним словом се обратио директор ове установе, г-ђа Сузана Мишић. Она је поздравила све присутне, и подсетила на значај продубљивања и јачања заједничких односа двеју

Испред Верског добротворног старатељства је наступио јереј Владимир Марковић. Отац Владимир се у свом обраћању, пре свега захвалио јеромонаху Игњатију Шестакову, чијим је снагама и благословом ова изложба дошла до Србије, а и до корисника центра. Затим је отац Влада предочио гледаоцима детаље о животу, канонизацији и значају царске породице Романов, за русе, србе и православни свет у целости.

У музичком делу програма су наступили Хор установе Бежанијска коса, са нумером из Првог светског рата „Креће се лађа Француска“. Потом је руску романсу „Рјабинушка“ извео дует „Кика и Веселка“, а културно-уметнички програм је затворен наступом фолклорног ансамбла „Има дана“, који је одиграо сплет староградских игара.На крају је, у пријатној атмосфери, уследио коктел.