vds-logo+text
spc-sr

Бдите и молите се Богу да не паднете у напаст; јер је дух срчан, али је тело слабо. (Мт 26,41)

У суботу 9. јуна 2019. године у топчидерском храму Светих Апостола Петра и Павла било је посебно свечано и све у знаку молитве и бдења, стражарења над собом. Литургијска заједница при овом храму имала је прилику да се помоли са  ученицима основне и средње школе за децу са оштећеним слухом „Стефан Дечански“ из Београда.

Ова образовна установа постоји пуних 120 година. Од почетка се бави предшколским, основним и средњим образовањем и васпитањем деце и омладине оштећеног слуха и говора. Школу похађају деца из целе Србије са циљем да се укључе у редован систем школовања.

Предвођени својим вероучитељем госпођицом Дијаном Вуковић четрдесет ученика се причестило на Светој Литургији коју је служио протојереј Милан Цветић са ђаконом Ненадом Идризовићем.

Старешина храма јереј Владимир Марковић је поздравио сву децу и професоре школе „Стефан Дечански“ и пожелео им добродошлицу у топчидерски храм, а затим их позвао да се окрепе на трпези љубави коју су припремили волонтери Верског добротворног старатељства испред Митрополитовог конака. Посета је завршена обиласком ризнице топчидерске цркве и топчидерског парка.

Молитва заиста чини чуда а ономе који се моли дарују се крила којима путује ка узвишеном циљу овоземаљског живота – учествовању у вечном животу. То најбоље знају ова деца која имају јаку веру и који захваљујући њој превазилазе сва телесна ограничења и недостатке постижући далеко више него што од њих било ко очекује.