Куке доброте

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Београд 23. мај 2016 – Поводом традиционалног Дана добровољаца неколико стотина запослених у Алфа банци Србије ове године организовало је акцију постављања „кука доброте“ са храном и одећом намењеном свима којима је помоћ потребна.Акција „Заједно, једни за друге!“ одвијала се у Београду, Параћину, Суботици, Крагујевцу, Ужицу и Обреновцу. У Београду „куке доброте“ су постављене на три локације, у Катанићевој улици, испред Храма Светог Сава, Душановој улици испред цркве Св. Александра Невског и Војвођанској улици испред цркве Св. Ђорђа, а запослени банке сопственим примером показали су да су емпатија и брига за суграђане део корпоративне културе Алфа банке Србије. Београд је тако добио још три места на којима сви којима је помоћ неопходна могу пронаћи трагове доброг дела.
„Куке доброте“ су акција која је попримила глобалне размере и прати трендове повратка поверењу у хуманост и добру људску природу у савременом друштву када је отуђеност постала превелика. Алфа банка прва је компанија која се организовано прикључила тој светској акцији помагања ближњима.
Вишак прикупљене одеће и хране достављен је Верском добротворном старатељству Српске православне цркве која ће робу дистрибуирати најугроженијима.