vds-logo+text
spc-sr

Волонтери Милосрдне секције ВДС-а у СБРиОП „Рудо“

Волонтери су обишли цео Стационар, поделили воће и „Православље“ и разговарали са пацијентима што њима ипак највише значи. Многи су „отворили срце“  јер није лако кад се озбиљно наруши здравље, а у волонтерима Милосрдне секције ВДС-а, које већ препознају имају саговорнике спремне да их саслушају, разумеју и подрже. Причало се највише о породици, о тешким тренуцима кад се изгубе најмилији, о темпу живота и важности молитве и о празнику Усековање. У једној соби у знак гостопримства послужили су нас ратлуком.

Неки од њих су сами, немају никог свог и нико их не посећује. О томе је са сузом у оку говорила једна ћерка која је дошла да обиђе свог оца и којој тешко пада кад види неког ко је сам и нема посете. Она зна за милосрдни рад ВДС-a и гануло ју је што наша Црква помаже бескућницима.

И поред свега наши саговорници  пацијенти Стационара, нису клонули духом, не жале се на своје стање и кажу „Не дамо се, иде на боље“. Посета је верујемо значила њима, али и нама јер смо видели пример стрпљења и трпљења које нама често недостаје у много једноставнијим ситуацијама. А колико је смирење и трпљење, у овом узаврлом свету, за нас и наше спасење важно говори Господ: „Узмите јарам мој на себе и научите се од Мене; јер сам ја кротак и смирен срцем, и наћи ћете покој душама својим. Јер јарам је мој благ, и бреме је моје лако“ (Мт.11,29,30).